banner
Pozitif Aile Terapisi

Pozitif Aile Terapisi

Pozitif Aile Terapisinin 6 Temel Görüşü
1. Kendi Kendine Yardım: Pozitif Aile Terapisi, gerçek ve varolan anlamını taşıyan 'positum' kelimesinden gelir. Bir aile içindeki ger-çek ve varolan tek şey hastalıklar ve çatışmalar değildir. P.A.T yak-laşımında kişi hasta rolünü bir kenara bırakıp, kendisi ve çev-re-si için terapist olur.
P.A.T hastalık durumunu bireyin basit bir özelliği olarak ele almaz. Hastalık, aynı zamanda kişinin aile ve top-lum ilişkilerindeki niteliğin bir yansımasıdır.
3. Kültürlerarası Yaklaşım: Kültürlerarası düşünce P.A.T için ana pren-siptir. Bu yaklaşım kişiyi hem birey hem de bir toplumun ü-yesi olarak değerlendirir.
4. İçeriğe Bakış: P.A.T, "İnsanların ortak yönleri ve ayrıldıkları nok-talar nelerdir?" sorusuna cevap vermeye çalışır. Bu yanıtı ve-rebilmek için terapi çatışma içeriklerinin dökümünü oluşturur.
5. Metateorik Yaklaşım: P.A.T içerikten yola çıktığı için çeşitli me-tod ve yaklaşımların birbirini tamamlayarak kullanılabileceği fark-lı bir kavram sunar.
6. Aile Bağlarının Göreceliği: P.A.T tedavi edici düşüncenin özel bir formudur. Aile merkez alındığı halde terapi kendini salt aile ile sınırlamaz. Daha çok aile fertlerini birey olarak değerlendirir ve sosyal faktörleri de tedaviye katar.

Liste Fiyatı: 22,22
ISBN: 9789758261970
Dil: TÜRKÇE
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 47 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/pozitif-aile-terapisi/24587.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:200668/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner