banner
Psikanaliz Üzerine

Psikanaliz Üzerine

"İnsan göremediği düşmanıyla savaşamaz" diyor, Sigmund Freud ve geliştirmiş olduğu psikanaliz yöntemini düşmanı açığa çıkartmak için kuramsallaştırıyor. Psikanaliz yöntemi; ruhsal sorunların kaynağını, hastaların bastırdıkları ve bilinçaltına ittikleri sorunları yüzeye çıkarmaya dayalı bir disiplindir. Freud, insanların bireyselliğine yüzde yüz inanmış, toplumun ve dış faktörlerinin etkilerinin insanların tahmininden daha az rol oynadığını savunmuş bir bilim adamıdır. Zayıf taraflarımızdan güçlü yanlarımızı doğuracak yöntemler bulmaya kendini adamıştır. Psikoterapinin ortaya atılması, insanın geldiği ve gideceği yer konusunda bir mihenk taşıdır. Freud, güçlü ve özgür bireyin yaratılmasında psikanalizin; insanı tüm karmaşıklığından ve çürüyüşünden kurtarabileceğine gerçekten inanıyordu. 
Aynalar tartışılmaz, ama aynada gördüklerimizi tartışabiliriz. Psikanaliz bir aynadır ve bizi bizimle yüzleştirir. Kimimiz bu yüzleşmeye dayanamazken, bazılarımızsa kahraman bireyi açığa çıkarmak için kolları sıvar. 

"Bir insan bir yere bakıyorsa orada ilgilendiği bir şey vardır. Bir insan bir yere hiç bakmıyorsa orada ilgilendiği bir şey kesinlikle vardır."
 

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 10.09.2018
ISBN: 9786052134719
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.7 x 21 cm

Bu üründen 191 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/psikanaliz-uzerine/472153.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:6923849/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner