banner
Q Metodu Araştırması Yapmak Teori Yöntem ve Yorumlama

Q Metodu Araştırması Yapmak Teori Yöntem ve Yorumlama

Q metodu, William Stephenson tarafından 1930'larda başlatılmış ve birçok bilim insanının katkısıyla güçlü bir araştırma yöntemine dönüşmüştür. Günümüzde, insan merkezli birçok çalışmada, Q metodunun üzerine inşa edildiği öznellik ve çeşitlilik kavramları hipotez odaklı tümden gelim düşünce tarzının yerini almaktadır. Bu nedenle, Q yöntemi özellikle sosyal bilimlerde araştırmacılar tarafından Türkiye'de ve dünyada giderek artan bir şekilde kullanılmaktadır.

Bu eser, Q araştırma yönteminin teori ve uygulama açısından detaylı bir sunumudur. Kitap, Q yöntemi ile araştırma yapmak isteyenlere süreci adım adım anlatmaktadır. Bunun için okuyuculara Q metodunun teorik altyapısı ve tarihsel gelişimi sunulmuş, ayrıca bir Q metodu araştırmasının nasıl planlanacağı, yürütüleceği, analiz edileceği ve sonuçların akademik çalışmalar bağlamında nasıl yorumlanacağı detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Eserin diğer bir özelliği, Q metodu araştırma aşamalarını birçok aydınlatıcı akademik çalışma örneği ve deneyimlenmiş tavsiyeler ile açıklamasıdır. Bu sayede, araştırmacılar Q metodunu daha etkin bir şekilde kullanabilirler. Ayrıca, çalışmanın Q metodunun Türkçe alanyazında devam etmekte olan gelişimine katkı sağlaması ve bu süreçte ortaya çıkacak çalışmaların desteklenmesine yardımcı olması beklenmektedir.

Liste Fiyatı: 188,00
Çevirmen: Kolektif
Yayın Tarihi: 04.04.2023
ISBN: 9786257582322
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 270
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 2 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
171,08

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 190

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 153,97
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/q-metodu-arastirmasi-yapmak-teori-yontem-ve-yorumlama/645653.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11694947/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner