banner
Rahibe

Rahibe

Aydınlanma Çağı’nın en önemli filozoflarından Denis Diderot’nun hem manastırda akli dengesini yitirerek ölen kendi kız kardeşinden hem de yemininden azat edilmek için dava açan bir rahibeden esinlenerek kaleme aldığı Rahibe, yazarın kendi sözleriyle “manastırların ürkütücü bir hicvi”dir. Sözde maddi zorluklar nedeniyle isteği dışında manastıra kapatılan genç Suzanne Simonin’in hikâyesinin anlatıldığı roman, ailelerin ve kilisenin ortak kayıtsızlığıyla tüm özgürlükleri ellerinden alınan kadınların daha çok bir hapishaneyi andıran bu yapı içinde çektikleri acıları öne çıkarıyor ve dinî baskıya bir yergi olduğu gibi, bireysel özgürlüğe de büyük bir övgü olma niteliği taşıyor. 
“Bir devletin var olması için manastırlar bu kadar gerekli mi? Keşişliği ve rahibeliği İsa mı çıkardı? Hristiyanlık âlemi bunlarsız yapamaz mı? İsa’nın bu kadar çok çıldırmış bakireye ve insanlığın bu kadar çok kurbana ne ihtiyacı var? Gelecek nesillerin yok olup gidecekleri bu dipsiz kuyuların ağızlarını daraltmaya hiç mi gerek duyulmayacak?”
 

Liste Fiyatı: 20,00
Çevirmen: Sonat Kaya
Yayın Tarihi: 26.04.2024
ISBN: 9786256691179
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 12.5 x 19.5 cm

Bu üründen 12 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
22,85

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 30

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 20,57
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/rahibe/681409.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11885576/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>