banner
Reklam Dünyasının Kralı David Ogilvy

Reklam Dünyasının Kralı David Ogilvy

Dünyanın en ünlü reklamcısı DAVID OGILVY’nin geçmişinde İskoç kökenler, yarım bırakılmış Oxford eğitimi, Paris’te şef olarak geçirilen yıllar ve sonrasında kapı kapı dolaşıp ocak satma macerası var. Ogilvy ayrıca, Washington’da gizlice İngiliz ajanı olarak çalıştı ve bir dönem Pennsylvania’daki Amiş kasabasında çiftçi olarak yaşadı. Madison Bulvarı’na bu tuhaf geçmişi ile donanmış şekilde gelişinden sonraki birkaç yıl içinde, tarihteki en etkili reklam kampanyalarından bazılarını yarattı.
Nev-i şahsına münhasır, etkileyici karakteri ve alıntılanmaya değer sözleriyle tanınan Ogilvy, güçlü bir kişilik ve içgüdüleri kuvvetli bir liderdi. Ajansında benzersiz bir kurumsal kültür oluşturdu ve sektöre ince zevk, kalite ve profesyonellik getirdi. Marka imajı kavramını, araştırmaya dayalı reklamcılığı ve doğrudan pazarlama disiplinini şiddetle savunurken, Ogilvy & Mather’ı dünya çapında bir kurum haline getirdi. Bir yandan tüketiciye saygı gösterilmesini teşvik ederken, yaratıcı zekası ve reklamın görevinin eğlendirmek değil ürün sattırmak olduğunu söyleyen cazip mesajıyla yeni müşteriler kazandı.
Kendi çapında bir ilk olan bu biyografide, Kenneth Roman Ogilvy’nin sıradışı hayat ve kariyer öyküsünü, reklam devinin yanında çalışmış olmaktan ileri gelen tecrübesine ve yaptığı yüzlerce röportaj ile geniş çaplı araştırmadan derlediği yeni bilgilere dayanarak anlatıyor. Kenneth Roman, Ogilvy’nin efsanevi mesleki girişimlerinden temel dersler çıkarıyor ve bu derslerin modern reklamcılık dünyası profesyonelleri için geçerliliğini gözler önüne seriyor.
Bu kitapta hem reklam dünyasının en değerli isimlerinden birinin renkli yaşamöyküsünü okuyacak hem de modern reklamcılığın doğuşuna tanık olacaksınız. Reklam Dünyasının Kralı DAVID OGILVY sadece reklamcılık sektöründe çalışanların değil, herkesin zevkle ve şaşkınlıkla okuyabileceği bir kitap.

Liste Fiyatı: 33,00
Çevirmen: Şeyda Odabaş
Yayın Tarihi: 25.09.2010
ISBN: 9786055755621
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 376
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14.5 x 19.5 cm

Bu üründen 181 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/reklam-dunyasinin-krali-david-ogilvy/242918.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:127866/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner