banner
Ribayı Anlamak: İslam İktisadında Faiz

Ribayı Anlamak: İslam İktisadında Faiz

İslam’ın finans sistemindeki en önemli öğe olan ribâ yasağı aynı zamanda din tarafından ona atfedilen önem açısından açık ve nettir. Bununla birlikte, bunun neden böyle olması gerektiği hususu bazı mülahazaları beraberinde gerektirmektedir. Bu nedenle kitap, kişinin bankacılık ve finansa dair tüm bakış açılarının etrafında döndüğü ve birçok kişinin uzak durma konusunda önem gösterdiği bir kelime olan ribâ hakkında yaklaşım yirmi kişisel araştırmanın bir neticesidir. Söz konusu kelimenin ne anlama geldiği, neden sözleşmeleri geçersiz kıldığı ve kişinin onu nasıl anlayabileceğine dair ışık tutan görüşler serdeden âlimlerin katkılarını içermektedir.
Kitap ribanın ıstılahi, fıkhi, ayet ve hadilerdeki manasına değinerek faiz ile arasındaki farklı ekollerin delillendirmeleri ile gözler önüne sermektedir. Ayrıca riba’nın İslam’da şeriat tarafından neden yasaklandığı, Hristiyanlığın ve Yahudiliğin faiz sorununa karşı duruşları ve konu üzerine yapılan modern tartışmalara odaklanmaktadır.

Liste Fiyatı: 260,00
Çevirmen: Zeyneb Hafsa Orhan
Yayın Tarihi: 25.12.2017
ISBN: 9786056701092
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 251
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 215 adet satın alınmıştır.


Ä°lgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin ÃœyeliÄŸi Hemen BaÅŸlat
Platine Özel Fiyat: 187,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ribayi-anlamak-islam-iktisadinda-faiz/447768.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:5185717/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner