Saatler

“Bir saati gizlemek için en iyi yol neydi?
Başka bir saat!”
 
Daha önce renklerin, fontların, haritaların, insanların kullandığı en eski iletişim yöntemi olan mektupların tarihini yazan ve her kitabında beklenmedik, şaşırtıcı konulara eğilen tanınmış gazeteci yazar Simon Garfield bu kez zaman kavramına dair tutkumuzu mercek altına alıyor.
 
Otomobil fabrikalarından saat ustalarının tezgâhlarına, sanat eserlerinden film rulolarına, müzik stüdyolarından şehir merkezlerindeki yapılara kadar hayatımızın her alanında zamanın kısıtlı çerçevesi içinde yaşıyoruz. Bu çerçevenin dışına çıkmamızın şimdilik bir yolu yok gibi görünüyor. Ne var ki kimileri alternatif takvimler, on-saatlik kadranlar ya da bundan binlerce yıl sonra çalacak saatlerle bu sınırları zorlamanın peşinde.
 
Zamanla ilgili takıntılarımızın olduğu ortada. Sürekli olarak onu ölçmeye, kontrol etmeye, satmaya, filme almaya, ölümsüzleştirmeye, en nihayetinde ona bir anlam vermeye çalışıyoruz. Saatler işte tüm bu çabalarımızın bir özetini sunuyor.
 
Liste Fiyatı: 350,00TL
Çevirmen: Özge Dinç
Yayın Tarihi: 01.03.2021
Orijinal Adı: Timekeepers
ISBN: 9786257231305
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 344
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm
Bu üründen 95 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
273,00TL
Kazanacağınız Puan: 390
SATIŞ VAR (Geçici Olarak Temin Edilemiyor)
Platin Üyelere Özel Fiyat
245,70TL
Okuma Listeleri:
9 kişi
2 kişi
12 kişi