banner
Sanatda Muhafazakar Yapılanma

Sanatda Muhafazakar Yapılanma

2002’de 26’ncı sırada iken, bütün iç ve dış engellemelere rağmen, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’ın Başbakanlığı döneminde Türkiye dünyânın 17’nci, Avrupa’nın ise 8’inci büyük ekonomisi olma başarısını gösterdi. Bu gelişmelerin neticesi olarak da halkın refâh seviyesi artdı.

AK Parti’nin; UNESCO insânî gelişmişlik listesinde 92’nci sırada olan ülkemizi üst seviyelere taşıyacak kültür san’at projeleri ise GEZİ PARKI olaylarından, 17 ve 25 ARALIK darbelerine uzanan süreçde engellendi.

TAKSİM’E CÂMİ yapılması, târihî TOPÇU KIŞLASI’nın yeniden inşâsı, AKM’nin yenilenmesi, AYASOFYA’NIN İBÂDETE AÇILMASI ve 2012 yılı ortalarında TBMM’ye gelmesi beklenen TÜRKİYE SANAT KURUMU (TÜSAK) KANÛN TASARISI, engellenen projelerin başında geliyor.

Bu da gösteriyor ki darbe teşebbüsleri sâdece ekonomimize değil, kültür ve san’at hayâtımıza, dolayısıyla entellektüel gelişmişliğimize de büyük zarâr veriyor.

İnanıyoruz ki, ERDOĞAN’ın CUMHURBAŞKANLIĞI VİZYON BELGESİ’nde belirtildiği gibi Türkiye her alanda yeni bir atılım dönemine girerken, engellenen kültür san’at projeleri de tamâmlanacakdır.

Bu çalışmamızda, genellikle siyâsî ve ekonomik açıdan değerlendirilen olaylar zincirine bir de kültür san’at penceresinden bakılmasını sağlamayı hedefledik.

Liste Fiyatı: 18,52
Yayın Tarihi: 01.07.2014
ISBN: 9786058717107
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 256
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 9 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 11,71
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sanatda-muhafazakar-yapilanma/345046.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:274228/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner