banner
Şehrin Büyük Rüyası

Şehrin Büyük Rüyası

Şehir, hiç kuşkusuz insanoğlunun en büyük başarılarından biri. Karmaşık yapısı ve sunduğu zengin imkânlarla şehir, edebiyatçılara ve sanatçılara da her zaman büyük bir ilham kaynağı olmuştur.
Elinizdeki eserde yazar, şehre, şehir tefekkürüne ve bu alanda kayda değer fikirler ileri süren sanatçılara ilişkin düşüncelerini ifade ediyor. Bugün, kültür ve sanat hayatımızda azçok ortaklaşa kabul gördüğünü söyleyebileceğimiz şehir algılaması nasıl oluşmuş ve hangi aşamalardan geçmiştir? Bu hususta hangi edebiyatçı ve düşünürlerin ne gibi katkıları olmuştur? Ya da şehir tefekkürümüzde Yahya Kemal'den, Abdülhak Şinasi Hisar ve Tanpınar'dan yansıyıp gelen taraflar nelerdir?
Kitapta şehirle beraber bazı mekânlara, bazan da varlığıyla şehre bir anlam katan sanatçıların kişilik ve portrelerine doğru uzanmak gereği duyuluyor. Bazı önemli edebiyatçıların kişiliğinin teşekkülünde, şehrin ve bu mekânların görünmez tesirleri ortaya koyuluyor. Böylece okuyucu Tanpınar'ın "Bursa'da Zaman"ı ile Necip Fazıl'ın "Canım İstanbul"u arasında birtakım ilişkiler kurmak; S. Karakoç, P. Safa, C. Meriç, Ziya Nur, F. Gemuhluoğlu, E. Güngör, A. Ulvi Kurucu… gibi varlıklarıyla şehirlere anlam katan çok sayıda simayı ziyaret etmek imkanına kavuşuyor.
Şehrin Büyük Rüyası, şehir ve sanat konuları etrafında zevkle okunacak bir eser.

Liste Fiyatı: 20,00
Yayın Tarihi: 01.09.2006
ISBN: 9789752692343
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 292
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 41 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sehrin-buyuk-ruyasi/147765.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:109087/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner