Sembolik Mantık El Kitabı Türkçe de bulunan az sayıdaki mantık kitaplarının en kapsamlısıdır. Gerek anlatım biçimi gerekse kapsamı bakımından yalnız Türkçe de değil diğer dillerde de benzerine sık rastlanmayacak bir çalışmadır. Konular akıcı bir dille anlatılmış, çok sayıda örnekle pekiştirilmiş ve okuyucunun konuyu anladığını denetleyebilmesi için her konunun sonuna konuya ilişkin alıştırmalar konulmuştur. Bu kitabın ilk cildinde liselerde de öğretilen genel mantık konularına, ikinci cildinde daha ileri düzeydeki mantık sistemlerine yer verilmiştir. Son ciltte ise sembolik mantığın uygulamalarına değinilmiştir. Bu uygulamalar özellikle, başta temel bilim ve bilgisayar bölümlerinde okuyan öğrenciler olmak üzere, yapay zeka, bilim felsefesi ve matematik felsefesi ile ilgilenen okuyucular için ilgi çekici olacaktır.
Sembolik Mantık El Kitabı’nın hedef okuyucu kitlesi lise öğretmenleri, lise ve üniversite öğrencileri olduğundan, kitap mantığa ilişkin tüm kuralların peş peşe sıralandığı bir sözlük biçiminde değil; okuyucuya bu kuralları kullanma becerisini kazandıracak açıklamalar ve örneklerle zenginleştirilmiş bir ders kitabı olarak hazırlanmıştır. Kitapta ileri düzeydeki konular okuyucuyu sıkmadan yalın bir dille anlatılmıştır. Bu özelliği ders kitabı olarak kullanılabilmesinin yanında bireysel çalışma için de uygun olmasını sağlamaktadır.
Sembolik Mantık El Kitabı ders kitabı olma niteliklerini koruyarak aynı zamanda güncel problemlere de değinebilmeyi başarmıştır. Böylece mantık konusunda ön bilgisi olmayan bir okuyucu, yalnızca bu kitabı çalışarak mantığın güncel problemlerini anlayabilecek düzeye gelebilir. Bu nedenle, özellikle ikinci ve üçüncü ciltlerdeki konular üniversitelerdeki araştırmacılar için de önemli bir kaynak oluşturmaktadır.