banner
Silah Ticareti Kılavuzu

Silah Ticareti Kılavuzu

Silahlanma karşıtı mücadelelerin önündeki en önemli engel, bu alandaki bilginin az, erişimin zor ve kısıtlı olmasıdır. Silah ticareti bütün dünyada devletlerin güvenlik gerekçesiyle ayrıntılarını belli ölçülerde kamuoyundan gizli tutmayı tercih ettikleri bir alandır. Ama yine de dünya silah ticaretiyle ilgili birçok sorunun cevabı açık ve net bir şekilde verilebilir, bunlar bir sır değildir. Birçok demokratik ülkede devletin silahlanma harcamaları, parlamentolar ve görevli komisyonlar aracılığıyla kamuoyunun denetimi altındadır.
İşte bu kılavuz, en başta vergi veren yurttaş olmak üzere, silahlanma ve savunma politikalarını değerlendirmek isteyen herkes için kısa, özlü ama anlamlı temel bilgiler içeren bir kaynak... Silahları kimler satıyor? Kimler alıyor? Silah ticaretiyle yoksulluk, insan hakları ve borçlanmanın ilgisi ne? Silahların bedelini gerçekte kimler ödüyor? Silah ticaretinin ne kadarı yasal?
Ve hepsinden önemlisi: Silahlanma karşıtı mücadelelerde ve kampanyalarda başlıca hedefler neler olabilir? Ne yapmalıyız? Nu umabiliriz?

Liste Fiyatı: 2,78
Çevirmen: Hayrullah Doğan
Yayın Tarihi: 12.05.2003
Orijinal Adı: The No-Nonsense Guide to the Arms Trade
ISBN: 9789753424127
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 142
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 2. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 31 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/silah-ticareti-kilavuzu/52802.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:61232/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner