banner
Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi

Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi

Faruk Bildirici'nin kaleminden 28 portre. Devlet Bahçeli'den Osman Durmuş'a, Altan Öymen'den Hüsametin Özkan'a, Hüseyin Kıvrıkoğlu'ndan Şenkal Atasagun'a, Alaattin Çakıcı'dan Korkmaz Yiğit'e değin uzanan geniş bir yelpaze.
İlk kez gün ışığına çıkan bilgilerle hazırlanan portreler, hem Türkiye'nin siluetinde yer alan bu kişilikleri farklı özellikleriyle tanıtıyor, hem de bu insanların yaşamları aracılığıyla yakın tarihimizi ve günümüzü daha net görebilmemizi sağlayan yeni pencereler açıyor. Başka bir deyişle, Siluetini Sevdiğimin Türkiyesi'nde, karmakarışık bir yumaktan iplikler bir bir çekiliyor, düğümler tek tek çözülüyor. Böylece skandallar, felakatler, yolsuzluklar, şoklar ve her gün apansız patlayan yeni bombalarla sarsılan gündem, yalın bir halde gözler önüne seriliyor.
Sayfaları çevirdikçe siz de "kahramanlarımızı" tanıyacak, yazara hak vereceksiniz. Çünkü o şimdi "bütün kederli ezgileri ümide kurban" ediyor ve ünlü yazar Stefan Zweig'in 1929 Avrupası'nda yaşarken yaptığı tespitin, günümüz Türkiyesi için de geçerli olduğuna inanıyor: "Zamanımız, kahramanların yaşamöykülerini arıyor ve hoşlanıyor. Politika alanında yaratıcı önderlerden yana yoksun olan zamanımız, geçmişin parlak önderlerini arıyor."

Liste Fiyatı: 0,00
Yayın Tarihi: 28.07.2000
ISBN: 9789756719251
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 420
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/siluetini-sevdigimin-turkiyesi/24993.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:266558/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner