banner
Sinemada Anlatı İncelemeleri

Sinemada Anlatı İncelemeleri

Tarihsel süreç içerisinde, sinemada birbirinden farklı anlatı türleri ortaya çıkmıştır. Egemen anlatı biçimi olarak kabul edilen klasik anlatının en bariz örnekleri Hollywood sinemasında ve onun izinden giden ülke sinemalarında görülmektedir. Bunun dışında klasik anlatı yapısını kullanmayan ve kendini bu anlatı yapısının karşısında konumlandıran modernist anlatı bulunmaktadır. Bu sinema dili, kimi zaman çağdaş, kimi zaman da minimalist anlatı olarak isimlendirilir. İki anlatı arasındaki fark, sadece öykü anlatıcılığı ekseninde ortaya çıkmaz. Klasik anlatı ile modernist anlatı, farklı öykü anlatımının yanı sıra ele aldığı konular, biçimsel ve tematik özellikler, ideolojik bakış açıları ve izleyiciyle kurduğu ilişki çerçevesinde farklı sinemasal kutupları temsil eder.
Sinemada Anlatı İncelemeleri isimli bu kitap, her biri sinemada anlatı konusuna eğilen altı bölümden oluşmaktadır. Kitapta; Godard’ın sinema anlayışından Marvel’in sinematik anlatı evrenine, western türünün anlatı dinamiklerinden Metin Erksan filmlerinin anlatısal özelliklerine ve Türk sinemasında kahramanın yolculuğundan Yeşilçam filmlerinin biçimbilimsel analizine dair bölümler yer almaktadır. 

Liste Fiyatı: 150,00
Editor: Göksel Göker
Editor: Neslihan Göker
Yayın Tarihi: 16.12.2022
ISBN: 9786257606950
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 232
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21.5 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
136,50

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 218

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 122,85
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sinemada-anlati-incelemeleri/635316.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11644739/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner