banner
Sosyal Girişimcilik

Sosyal Girişimcilik

Günümüz dünyasının artan sosyal sorunları karşısında yenilikçi çözüm önerileri getiren sosyal girişimcilik, özünde sosyalliği ve girişimcilik olgusunu barındırmaktadır. Bir sivil inisiyatif ve gönüllülük hareketi olarak değerlendirilebilecek sosyal girişimcilik, vatandaşın sorunların çözümünü sadece devletten veya özel sektörden beklemesinin bir yararı olmadığının görülmesi üzerine, sivil toplumun elini taşın altına koyarak, sorunların çözümünde sorumluluk üstlenmesinin bir yansıması olarak düşünülmelidir. İşte bu noktada, sosyal girişimcilerin rolleri belirli hale gelmektedir: toplumsal sorunları görüp algılamak, bunların çözümünü bir fırsat olarak değerlendirmek ve çözümlerinde yenilikçilik içeren girişimci bakış açısını yansıtmak. Bu rolleri dolayısıyla, kar odaklı düşünmekten çok sosyal değer oluşturma çabasındaki sosyal girişimciler “sosyal değişim yaratıcı sı” olarak ifade edilebilirler.

Elinizdeki bu eser, kamu ve özel sektör tarafından ulaşılamayan ya da bir şekilde ihmal edilen alanlarda varolan açığı gidermeye yönelen sosyal girişimciliğin ne anlama geldiğini ve sosyal girişimcinin kim olduğunu anlatmaya çalışmaktadır. Ülkemizde sosyal girişimcilik alanındaki boşluğu dolduran bu eserin alanyazına olan katkısının yanısıra, uygulamacılara ve sosyal girişimci adaylarına yol göstereceğine kuşku yoktur.

Liste Fiyatı: 350,00
Yayın Tarihi: 01.04.2010
ISBN: 9786054334131
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 192
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 63 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
262,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 24

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 241,50
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sosyal-girisimcilik/147113.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:122763/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner