banner
Sunenu’l-Erbaa’daki Namaz Zekat Oruç Hac Hadisleri

Sunenu’l-Erbaa’daki Namaz Zekat Oruç Hac Hadisleri

Elinizdeki bu çalışmada, İslâm Dünya’sında hem Tefsîr İlmi hem Hadîs İlmi hem de Fıkıh İlmi’nde önemli bir yere sahip olan tabiîn tabakasında yer alan İkrime b. Abdillah el-Berberî’nin (ö.105/723), hocası Abdullah b. Abbâs’tan rivâyet ettiği hadîsleri inceledik.
 Öncelikle İkrime b. Abdillah el-Berberî’nin ismi, nesebi, doğumu, yaşadığı yer, ilim tahsîli, hocaları, talebeleri, âlimlerin onun hakkında sözleri, İkrime ile ilgili yalan söyleme şüphesi ve vefatı ve Abdullah b. Abbâs ismi, nesebi, doğumu, Hz. Peygambere (s.a.s.) yakınlığı, hayatı ve Hz. Peygamberin (s.a.s.) Abdullah b. Abbâs’a duası, hadîs rivâyeti ve ilmî yönü ve vefatı konularını ele aldık.
 
Devamında Sunen-i Erbaa ıstılahının anlamı, İkrime b. Abdillah el-Berberî’nin Sunen-i Erbaa’da yer alan rivâyetleri, varsa mükerrerleri ve bu rivâyetlerin el-Buhârî’nin (ö. 256/870) el-Câmiu’s-Sahîh’i ve Muslim b. el-Haccâc’ın (ö. 261/875) el-Câmiu’s-Sahîh’inde yer alıp almadığını ele alan isnâd araştırmalarını yaptık.
 
Son olarak İkrime b. Abdillah el-Berberî’nin Sunen-i Erbaa’da yer alan hadîslerinin râvî ve metin yönüyle hadîs âlimleri tarafından yorumlanmasına yer verdik.

Liste Fiyatı: 150,00
Yayın Tarihi: 20.05.2024
ISBN: 9786256602779
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 222
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 1 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
112,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 226

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 103,50
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/sunenulerbaadaki-namaz-zekat-oruc-hac-hadisleri/683554.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11896993/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner