banner
Sürgünde Günbatımı

Sürgünde Günbatımı

“Baha Tahir, Arap dünyasının yaşayan en saygın yazarlarından biri.
Siyasi tasfiyeye uğrayıp ülkesi Mısır’dan sürüldükten sonra, 73 yaşında, Arap edebiyatının Booker Ödülü’nü aldı. Bu geç kalmış bir taltif.”
The Guardian

“Mısır’ın trajik tarihini cesaretle ve hayal gücüyle keşfe çıkıp bizi Büyük İskender’in imparatorluk düşlerine götürüyor. Tahir’in sesi hüzünlü, bilgece ve lirik.”
Times Literary Supplement

XIX. yüzyıl, İngiliz işgali altındaki Mısır… Genç komiser Mahmud Abdüzzahir, idari ve askeri yetkili olarak Siva Vahası’na tayin olur. Terfi gibi gösterilen bu atama, işgalci İngilizlere tepkisi bilinen Mahmud’un sürgün emridir. Kendinden önceki komiserin asi kabilelerce öldürüldüğünü bile bile, eşi İrlandalı Catherine’le vahaya giden komiseri derin bir yalnızlık ve iç hesaplaşma beklemektedir.

Çağdaş Mısırlı yazar Baha Tahir’in, 19. yüzyıl Mısır tarihi üzerinden günümüz sömürgeciliğini eleştirdiği Sürgünde Günbatımı, çöl uygarlığına, sömürge olma haline, Doğu-Batı ikilemlerine, iç barış arayışına dair çarpıcı bir roman…

Liste Fiyatı: 16,67
Yayın Tarihi: 30.05.2011
ISBN: 9786050901887
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 304
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 59 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/surgunde-gunbatimi/256347.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:198177/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner