banner
Tanrı Yanılgısı Üzerine

Tanrı Yanılgısı Üzerine

İNANMAK YA DA İNANMAMAK !

Son yıllarda din üzerine iki kitap çok tartışılıyor. Bunlardan biri ünlü ateist Richard Dawkins’in yazdığı Tanrı Yanılgısı, diğeri ise dünyaca ünlü filozof Antony Flew’in Yanılmışım Tanrı Varmış’ı.
Richard Dawkins ve diğer ateistler Tanrı tanımazlıklarını ilan ederlerken elbette pek çok konuyu kendi baktıkları dünyadan tutarlı bir şekilde izah etmektedirler. Ne var ki üç konu ateizmin yumuşak karnıdır: Ahlak, ölüm, anlam ve bilinç konuları materyalist dünya görüşüyle tam olarak izah edilemez.
Dawkins doğal olanla insanî olan, maddi olanla anlamlı olan arasındaki bağlantıyı yani ahlakı açıklayamamaktadır. Deyim yerindeyse ahlakî beden, maddi doğamızın, anlam ve değerle buluştuğu bağlamdır. Tanrı Yanılgısı’nın yazarı tam olarak bu noktayı kaçırmaktadır.
Bilinç konusunda konuşmaya başlandığında da, Tanrı’yı bir şekilde işin içine katacağımızın zorunluluğunu Yanılmış Tanrı Varmış diyen Flew söylemektedir. Ona göre, bilinç ve benlik, hayat ve anlamı, değer ve ahlak alanlarına girildiği zaman, Tanrı’nın varlığını kabul etmek zorunlu gibi gözükmektedir. Kısacası ruhun varlığını kabul etmeye başlayınca, ateizm kan kaybetmektedir.
İlahiyatçı Doç. Dr. Aliye Çınar bir yandan Richard Dawkins’in Tanrı Yanılgısı kitabında öne sürdüğü tezleri çürütürken diğer yanda Tanrı’nın varlığının kabul etmemizi sağlayan argümanlarını ortaya koyuyor.

Liste Fiyatı: 11,57
Yayın Tarihi: 16.08.2009
ISBN: 9789759962227
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 224
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 192 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tanri-yanilgisi-uzerine/134109.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:28561/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner