banner
Tarihte Nusayrîler

Tarihte Nusayrîler

Suriye kıyısının dağlık kesimleri, tarih boyunca büyük medeniyetlerin sayısız mücadelesine sahne olmuştur. Bereketli Hilâl olarak adlandırılan bölge, Batılıların Levant dediği jeopolitik açıdan oldukça önemli bir coğrafyanın hâkimiyet sağlanması en zor kısmıdır. Bu coğrafya, XI. yüzyıldan itibaren Ortadoğu’nun en gizemli topluluklarından Nusayrîlerin yaşam alanı hâline gelmiştir. Nusayrîlerce öylesine özdeşleşmiştir ki zaman içerisinde bölge Cebel-i Nusayriye adını almıştır. Derin vadilerle birbirinden ayrılan oldukça dağlık kesimlerde, dış tehditlerden korunmak ve devletin denetiminden uzak yaşamak için yıllarca izole bir hayat süren Nusayrîler, XIX. yüzyıl ile birlikle hem küresel hem de bölgesel gelişmelerin etkisiyle adeta bir değişim ve dönüşüm sürecine girmişlerdir. Elbette bunda Osmanlı Devleti’nin değişen idarî politikalarının ve Tanzimat reformlarının etkisi oldukça büyüktür.
 
Elinizdeki eser, IX. yüzyılda ortaya çıkışından Osmanlı Devleti’nin yıkılışına kadar geçen süreçte, Nusayrîlerin tarihini bir bütünlük içerisinde ele almakta ve özellikle Tanzimat dönemi ile birlikte Nusayrî toplumunun geçirdiği sosyo-ekonomik değişimi ve devletle olan ilişkilerini çeşitli yönlerden tahlil ederek okuyucuya sunmaktadır.

Liste Fiyatı: 120,00
Yayın Tarihi: 31.10.2019
ISBN: 9786052101551
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 406
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 5 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 98,28
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/tarihte-nusayriler/519738.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:10140122/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner