Teknokrasi ve Yapay Zeka

Hem Batı sisteminin girdiği çıkmaz hem de Türkiye’nin önündeki hesaplaşma, Teknokrasi konusunu güncelleştiriyor.

Türkiye’de Teknokrasi konusunda bilim hayatına sunulmuş Doğu Perinçek’in çalışması dışında bir kitap bulunmuyor. Teknokrasi nedir, teknokrat kimdir, bu konu tarihsel geçmişiyle ve enine boyuna işlenmektedir.
Teknokrasiye yeni bir kardeş geldi: Yapay Zekâ… Ancak bu kardeş Homo Sapiens türünden değil, başka deyişle insan genleri kapsamında bulunmuyor. Aslında canlıların kimyasal süreçler sonunda cansızdan geldiği dikkate alınırsa, Yapay Zekâya milyarlarca yıllık bir geçmiş üretilebilir.
Geleceğe bakarsak, Yapay Zekâ sınıfsız bir dünyanın habercisidir.  Perinçek, bu tezi elinizdeki kitapta bilimsel kanıtlarla sunuyor.

Yapay Zekâyı canlı yapmanın ötesinde iktidar sahibi kılan tezlere de sık rastlıyoruz. Öyle dünya tasavvurları var ki, insan Yapay Zekâyı yönetmiyor, insanları Yapay Zekâ yönetiyor.

Uzmanlar ve Yapay Zekâ, her ikisi de üretim araçlarını ellerinde bulunduran ya da denetleyen iktidar sahiplerinin araçlarıdırlar. Onlar da Karagöz Perdesindeki bütün karakterler gibi sopayla yönetilmektedir. Sopa nedir ve parmaklar kimin elinde, kitapta bu sorunsal tartışılıyor.
İnsan, Teknokrasinin de Yapay Zekânın da kölesi olamaz.
 
Liste Fiyatı: 300,00TL
Yayın Tarihi: 20.10.2025
ISBN: 9786256953727
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 136
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 23 cm
Bu üründen 24 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
214,50TL
Kazanacağınız Puan: 430
Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.
Platin Üyelere Özel Fiyat 193,05TL
Okuma Listeleri:
1 kişi
1 kişi
0 kişi