banner
Türk Basınında Kalem Kavgaları

Türk Basınında Kalem Kavgaları

Şinasi Efendi ile başlayan Türk gazeteciliğinde "rezil, dinsiz, edepsiz" tanımlamalarıyla girişilip" gerici, liboş, dönek, yağdanlık, gerzek, iki metrelik cüce" nitelemelerine dek uzanan bir küfür edebiyatı sözlüğü. Kavga etmeyi üslup haline getiren yazarlar Hüseyin Cahid, Arif Oruç, Peyami Safa, Necip Fazıl'ın yanında; üstlerine gidildiğinde hiç de altta kalmayan Ali Naci'ler, Nazım Hikmet'ler, Ahmed Emin'ler, Aziz Nesin'ler, Bedii Faik'ler, Çetin Altan'ların polemik dağarcıklarının dökümü. Çağdaş basınımızda da Uğur Mumcu, Emin Çölaşan, Ahmet Altan, Mehmet Altan, Mehmet Barlas ve Cengiz Çandar, ataları kalemşörler gibi tepeleri atınca birbirilerine "Ben senin cemaziyelevvelini bilirim." deyiveriyorlar.
Türk Basınında Kalem Kavgaları, 166 yaşındaki basında, hava ve su kadar gerekli bir nesne olan "polemik"in resmi geçididir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı:
ISBN: 9789757809616
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 416
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 11 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-basininda-kalem-kavgalari/2636.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:110609/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner