banner
Türk Destanlarının Yapısal Tipolojisi

Türk Destanlarının Yapısal Tipolojisi

“Destan” milli şuur (dünya modeli) olayı gibi etnosun gerçeklikle ilgili tasavvurlar sistemini yansıtır. Destanda tasvirini bulan dünya, aslında bu dünyayı yaratan halkın gerçeklik hakkında algılayıp psikolojik tecrübeye dönüştürebildiği dünya modelinin en genelleştirilmiş bedii manzarasıdır.
“Destan” metin olayı gibi etnosun dünya modelinin bedii sözle aksolunmasıdır. Destandaki bütün konu ve karakterler dünya modelinin yapısal katmanları ve şunları oluşturan ögeleri edebi bir üslupla ifade eder.
“Destan” tür olayı gibi epik sisteme dahil olan diğer türlerin diyakronik ve senkronik “büyüme” sürekliliğini sonlandıran tür-kozmostur. Destanın “kozmos”luğu onun diğer türleri kendi içine alabilmesi, bu türlerden oluşması ve “epos” kavramı ile aynı güçteki düzeye ulaşabilmesiyle belirlenir.

Liste Fiyatı: 30,00
Yayın Tarihi: 11.02.2019
ISBN: 9786056700071
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 157
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 21 cm

Bu üründen 3 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-destanlarinin-yapisal-tipolojisi/493035.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:8062409/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner