banner
Türk Efsaneleri

Türk Efsaneleri

Halk arasında çoğunlukla; kıssa, hikâye, rivayet ve söylence gibi terimlerle de bilinen efsaneler, kısa ve açıklayıcı/bilgi verici bir özelliğe sahip olduğu için halk edebiyatının en sevilen türlerinden biri olmuştur.  Genellikle; “Olağanüstü olay, şahıs ve yer hakkında anlatılan, dini ve inandırıcı özellikleri olan kısa anlatı türleri.” şeklinde tanımlanabilecek efsaneler, evrensel bir yapıya sahip olmakla birlikte anlatıldığı bölgenin bazı kültürel değerleri ile bütünleşerek millîlik özelliği kazanmıştır. Bu özelliğine bağlı olarak Anadolu sahasında anlatılan bir efsanenin, çeşitli Türk boylarında da benzer şekillerde bilinip anlatılması Türk kültürünün zenginliğini göstermesi ve millî birliği oluşturması bakımından oldukça önemlidir.

“Türk Efsaneleri” adlı bu eser ile en büyük arzumuz, Türk kültürünün birleştirici ve kaynaştırıcı özelliğini üzerinde taşıyan ve değerler eğitimi açısından da oldukça önemli olan bu efsanelerin gençlerimizin yolunu aydınlatan birer meşale olmasıdır.
 

Liste Fiyatı: 450,00
Yayın Tarihi: 03.11.2022
ISBN: 9789757522492
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 220
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 36 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
351,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 312

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 315,90
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-efsaneleri/630858.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11629269/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner