banner
Türk Giyim Kuşam Ve Süslenme Sözlüğü

Türk Giyim Kuşam Ve Süslenme Sözlüğü

“Bu sözlüğün kıymeti, bu konuda milli kütüphanemize konulan ilk eser oluşudur. Giyim kuşam ve süslenme ile ilgili Türk sanatları ve Türk kumaşları üzerine değerli eserler vardır. Fakat giyim kuşam ve süslenme konusunda bir araştırma yapacak olanlar ancak Türkçe dil sözlüklerine ve ansiklopedilere müracaat durumundadırlar. İşte şu anda elinizde bulunan bu kitap, böyle bir durumda kalmış bir yazarın duyduğu ihtiyaç ile vücut bulmuştur.”
Reşad Ekrem Koçu, neredeyse elli yıldır alanında biricikliğini koruyan bu eserinde, yüzlerce yıllık Türk giyimkuşam ve süslenme tarihinin madde madde dökümünü çıkarıyor. Hem de İstanbul Ansiklopedisi’ni aratmayan bir seçim ve yaklaşımla. Öyle ya, “Bağır Yeleği”ni, “Sine Perçemi”ni, hatta “Açık Saçık Gezme Yasağı”nı başka tarih kitaplarında ve sözlüklerde bulabiliriz belki, ama “Arı Resmi Nakışlı Amele Kazakları”nı asla!
Üstadın her zamanki tercihi doğrultusunda,  “el ile yapılmış şirin resimler”le…

Liste Fiyatı: 99,00
Yayın Tarihi: 12.11.2015
ISBN: 9786050930351
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 260
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 20.5 x 27.5 cm

Bu üründen 217 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turk-giyim-kusam-ve-suslenme-sozlugu/380359.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1123853/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner