banner
Türkçe Açıklamalı Kaside-i Celcelutiye ve Hizbü'l Ekberi'n-Nuri

Türkçe Açıklamalı Kaside-i Celcelutiye ve Hizbü'l Ekberi'n-Nuri

Celcelutiye, `bedi, eşsiz, benzersiz` anlamına gelir ve `Celcelutiye Duası`, `Celcelutiye Kasidesi`, `Kaside-i Celcelutiye` gibi isimlerle de anılır. Hazret-i Ali (r.a.) bu kasideyi, Resul-i Ekrem Efendimizin (a.s.m.) derslerinden istifade ederek Arapça olarak yazmış. Yazarken de ebcedcifir hasabını esas almış ve içinde yer yer Süryanice kelimeler kullanmıştır. Üstad Bediüzzaman Risale-i Nur`un çeşitli yerlerinde Celcelutiye hakkında detaylı bilgiler verir.
Bediüzzaman bu eser hakkında `Risale-i Nur`un menbaı (kaynağı), Risale-i Nur`un Zülfikar`ı` gibi ifadeler kullanır.
Hizbü`l-Ekberi`n-Nuri, kainatın bütün alemlerini sayarak Ayet-ül-Kübra`daki hakikatlerin özetle aynısını açıklamaktadır. Veciz bir Arapça üslub ile yazıldığından, kainatı tefekkür için güzel bir kaynaktır.
Üstad Bediüzzaman, Kastamonu Lahikası`nda, Eski Said`in Yeni Said`e inkılap ettiği zamandan itibaren tefekkür mesleğinde gittiği için `Bir saat tefekkür, bir sene nafile ibadetten daha hayırlıdır` sırrını aradığını, her bir iki senede o sırrın suret değiştirerek ya Arapça veya Türkçe bir risaleyi netice verdiğini söyler. Arapça telif edilen Katre Risalesi`nden, ta Ayetü`l-Kübra Risalesi`ne kadar, o hakikat devam edip suretler değiştirdiğini ve en son olarak Hizbü`l-Ekber-i Nuri suretine girdiğini ifade eder.

Liste Fiyatı:
Çevirmen: Ali Erdoğan
Yayın Tarihi: 01.07.2008
ISBN: 9789752695184
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 170
Cilt Tipi: Ciltli
Kağıt Cinsi: Şamuha Kağıt
Boyut: 14 x 19.5 cm

Bu üründen 363 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkce-aciklamali-kasidei-celcelutiye-ve-hizbul-ekberinnuri/116927.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:25033/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner