banner
Türkçe Kelime Normları

Türkçe Kelime Normları

Bilişsel Psikoloji için kelimeler çok önemlidir. Özellikle bellek konusundaki bulgu ve kuramların çoğunun kaynağında kelimelerin hatırlanmasını inceleyen araştırmalar yer alır. Bilişsel süreçleri inceleyen araştırmalarda kullanılacak kelimelerle ilgili olarak göz önüne alınması gereken birçok özellik vardır. Zira kelimelerin değişik özellikleri, elde edilen sonuçlar üzerinde farklılık yaratabilmekte, bu farklılıklar da ortaya konulan bulguların değerlendirilmesi ve kuramların yapılandırılması açısından önem taşımaktadır.
Bu çalışmada 600 Türkçe kelimenin imgelem, somutluk, sıklık değerleri, çağrışım seti genişlikleri ve çağrışım setinde yer alan kelimeler sunulmaktadır. Türkçe için ilk kez bu kapsamda gerçekleştirilen bu çalışma ile bellek, öğrenme, dil psikolojisi gibi alanlarda çalışan psikologlar, ya da dil bilim konusunda çalışan araştırmacılar için temel bir kaynak oluşturulması amaçlanmıştır.

Liste Fiyatı: 7,41
Yayın Tarihi: 28.02.2005
ISBN:
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 255
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 22.7 cm

Bu üründen 19 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkce-kelime-normlari/70524.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:140351/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner