banner
Türkiye Tarımında Prusya Tipi Kapitalizmin Gelişimi ve "Çevre Sorunu"

Türkiye Tarımında Prusya Tipi Kapitalizmin Gelişimi ve "Çevre Sorunu"

Tarımda kapitalizmin gelişimi,iki esaslı yol takip eder.Birincisi, İngiliz Yoludur. Marx’ın deyimiyle burada ( önceleri, insanlar koyunları yerken, sonraları, koyunlar insanları yemiştir.)
Diğer yol tersten İngiltere’ye göre, kapitalizme geç kalan dünyanın tuttuğu tutturduğu yoldur. Adlandırma açısından Prusya Yolu Tipi uygun düşer. Bu yolu tutanlarda, kapitalizm, şehirlerde sanayinin kuruluşu ile yoğunlaşan tekniğini ve sermaye birikimini kastlaşan Türkiye bu yolun en bariz bilinen örneklerindendir. Bu örneklerde toprak mülkiyeti ve bu mülkiyet üzerinde yükselen ekonomi ( Emek Rank ve Ürün Rant ekonomisi ) kapitalizme geçişin ya da geçemeyişin önündeki engelin kendisidir.

Kapitalizmin Prusya Tipi Gelişimi şark devletçiğinin kapitalistleşmesi ya da kapitalizmin Doğululaşması antik servetin sermayenin müzmin yoldan kapitalist sermayeye tersinden de kapitalist sermayenin kendi evveli antik servetle melezleşerek despotik artı emeğin ilkel biçimi yoldan büyümesi ve yaygınlaşması anlamına gelir. Mülksüzleştirme yoluyla sermaye birikimi ( ekonomi dışı zoralım yolu) ücretli kölelikle birlikte her yer ve zamanda geçerlidir.

Liste Fiyatı: 100,00
Yayın Tarihi: 31.05.2014
ISBN: 9786054728329
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 4 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 72,00
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiye-tariminda-prusya-tipi-kapitalizmin-gelisimi-ve-quotcevre-sorunuquot/341260.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:259973/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner