banner
Türkiye'de Demokratikleşme ve Anayasa Yapımı Politikası

Türkiye'de Demokratikleşme ve Anayasa Yapımı Politikası

Türkiye, anayasa yapımı politikalarının incelenmesi bakımından, son derece zengin bir laboratuvar oluşturuyor. Yeni ve sivil bir anayasa tartışmalarının yoğunlaştığı günümüzde, konunun uzmanı ve otorite kabul edilen iki bilim adamı, Prof. Dr. Ergun Özbudun ve Prof. Dr. Ömer Faruk Gençkaya, 1876 Osmanlı Kanun-i Esasisi’nden günümüze kadar ayrıntılı bir tahlil gerçekleştiriyorlar. Yazarların vardıkları sonuç, Türkiye’de şimdiye kadar hiçbir anayasanın, toplumun çeşitli kesimlerini temsil eden ve serbest yarışmacı seçimler yoluyla oluşmuş kurucu meclisler tarafından gerçek bir müzakere ve uzlaşma sonucunda yapılmadığıdır. Aksine, Cumhuriyet’in üç anayasası da temsili nitelikleri zayıf organlarca yapılmış ve esas itibariyle devlet elitlerinin tercih ve değerlerini yansıtmıştır.

Kitapta, özellikle 1982 Anayasası’nın geçirdiği değişiklikler ve AB üyeliği ihtimalinin bu demokratikleşme süreci üzerinde oynadığı teşvik edici rol ele alınıyor.

Liste Fiyatı: 11,11
Yayın Tarihi: 22.03.2010
ISBN: 9786051115252
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 144
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 193 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiyede-demokratiklesme-ve-anayasa-yapimi-politikasi/145979.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:134514/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner