banner
Türkiye'de Sol Akımları -I- (1908-1925)

Türkiye'de Sol Akımları -I- (1908-1925)

Bu incelemede, Türk tarihinin belli bir dönemi boyunca solcu düşünüşü izlemeye çalıştım. Sol Kavramından ne anladığımı ve konuyu zaman içinde, 1908-1925 arası diye sınırlayışımın nedenlerini Giriş'te açıklayacağım. Hemen söyleyeyim ki, Türkiye'de solculuğun 1960'lara gelinceye kadar hareket olma bakımından büyük bir önem taşıdığını sanmıyorum. Bununla birlikte, içinde bulunduğumuz yüzyılda Türk toplumunun sorunları pek az değiştiğinden, -etkileri sınırlı kalmış olsa da- solun geçirdiği denemeleri bilmek geleceğe bakışımız için faydalı olabilir.

Bu çalışmanın amacı, ilk Türk sol akımlarına siyasal kuram yönünden bakmak ve bir fikir çözümlemesi yapmaktan ibaretti. Ancak, seçtiğim yılların yeterince aydınlatılmamış olması yüzünden, cevap bulamadıklarımdan daha az oldu. Yine de, burada çizdiğim çerçevenin bir başlangıç olacağı ve başka araştırıcılar tarafından eleştirilip düzeltilirse, gerçeklere yaklaşılacağını umuyorum. Bulabildiğim materyale karşı dürüstlükten ayrılmamaya ve ortaya koyduğum tarih tablosuna siyasal yargılarımı karıştırmamaya itina ettim; fakat, Giriş'te söylediğim sözlerin ve sonda yapmayı denediğim yorumların, benim kişisel görüşlerimi yansıtması doğaldır.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 23,15
Yayın Tarihi: 01.01.2000
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 632
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 24 cm

Bu üründen 7 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turkiyede-sol-akimlari-i-19081925/45622.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:35787/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner