banner
Türklerin Hayatı ve Adetleri Üzerine Bir İnceleme

Türklerin Hayatı ve Adetleri Üzerine Bir İnceleme

1501 yılında, seyahat ettiği ticaret gemisi, Adriyatik Denizi'nde korsanar tarafından ele geçirilip kendisi de esir düştükten sonra, Osmanlı sarayına satılan Giovan Antonio Menavino, Sultan II. Bayezid'in maiyetinde kaldığı on sene boyunca Enderun'da eğitim gördü, Sultan'ın hizmetinde bulundu ve on altıncı asır saray hayatına yakinen şahitlik ederek bugün bizim için önemli olabiliecek ayrıntıları kaydetti.

Ülkesine döndükten otuz yıl sonra kaleme aldığı elinizdeki bu "inceleme" onun tek eseri. Eser, Fransa Kralı II. Henri'ye ithaf edilmiş ve ithaf yazısında yazar tarafından Kral'a Türklere karşı açacağı savaşta Tanrı'dan muvaffakiyet niyaz eidlmiş. Batının Gözüyle Türkler serisi içinde yayınladığımız diğer eserlerde de görülen "yabancılaştırma" bu on altıncı yüzyıl metninde "korku" olarak karşımıza çıkıyor ve "Büyük Türk"ün gücü, kudreti, acımasızlığı esere damgasını vuruyor.

Liste Fiyatı: 15,00
Çevirmen: Prof. Dr. Harun Mutluay
Yayın Tarihi: 14.04.2011
ISBN: 9789759952204
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 149
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 100 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/turklerin-hayati-ve-adetleri-uzerine-bir-inceleme/253876.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:194966/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner