banner
Üçüncü Şempanze: İnsan Türünün Evrimi ve Geleceği

Üçüncü Şempanze: İnsan Türünün Evrimi ve Geleceği

BENZERSİZ BİR TÜRÜN GELİŞİMİ 
 
Biz insanlar genlerimizin %98’ini şempanzelerle paylaşıyoruz. Öte yandan dinleri ve uygarlıkları kuran, iletişimin karmaşık ve çeşitli biçimlerini geliştiren, bilim öğrenen, şehirler inşa eden ve nefes kesici sanat eserleri yaratan insanlar gezegende egemen tür olurken, şempanzeler her şeyden önce hayatta kalmaları için gereken temel gereksinimleri karşılamaya çabalayan hayvanlar olarak kalmışlardır. Evrimsel kuzenler arasında bu ayrımı yaratan DNA’daki %2’lik farklılık nedir? Bu büyüleyici, kışkırtıcı, tutkulu, baştan sona eğlendiren kitapta Pulitzer ödüllü Jared Diamond, sıra dışı insan türünün dikkat çekecek kadar kısa bir zaman diliminde dünyayı yönetme… ve onu geri dönülmez biçimde mahvetme yeteneğini nasıl geliştirdiğini keşfediyor. 
 
Son yüz binyıl içinde öyle bir nokta geldi ki insan, kendisini diğer hayvanlardan ayıran özellikler ve davranışlar sergilemeye başladı. Nihayet evrim zamanının ruhuna tamamen uygun olarak dil, sanat, din, bisiklet, uzay aracı ve nükleer silah yarattı. Nükleer silah tehdidinin ve iklim değişikliğinin etkileriyle yüzleştiğimiz bugünlerde doğuştan gelen şiddet eğilimlerimiz ve icat etme merakımız bizi çok önemli bir yol ayrımına getirmiş görünüyor. Bizi biz yapan bu özellikler nereden geliyor? Özelliklerimiz lanetimiz mi? Olur da değişirsek, bizim için hâlâ umut var mı? 
 
 
 
Royal Society Bilim Kitapları Ödülü
Los Angeles Times Kitap Ödülü
 
 
 “Kıvrak bir zekânın ürünü olan Üçüncü Şempanze’yi okumak, tam bir ayrıcalık…” 
New York Times Book Review 
 
“Sarsıcı, ufuk açıcı ve cüretkâr kitabıyla kabul edilmelidir ki Diamond, son yılların gördüğü en etkileyici bilge...”
Nature
 
“Bazı biyologlar yalnızca bilim insanıdır; bazıları düşünür. Jared Diamond kesinlikle bir düşünürdür.”
Colin Tudge
 
“Muhteşem… Jared Diamond, davranışlarımıza ve kökenlerimize ilişkin bu büyüleyici çalışmasını bir doğabilimci gözüyle ve filozof bilgeliğiyle ortaya koyuyor.” 
Diane Ackerman 
 
“Herkes bu göz kamaştırıcı kitabı büyük bir keyifle okuyacaktır. İnsan olmanın ne demek olduğunu anlamamıza yardım ediyor.” 
Paul Ehrlich

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 359,00
Çevirmen: Çağatay Tarhan
Yayın Tarihi: 17.01.2020
Orijinal Adı: The Third Chimpanzee: The Evolution and Future of the Human Animal
ISBN: 9786052998007
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 488
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 1.808 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
197,65

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 60

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/ucuncu-sempanze-insan-turunun-evrimi-ve-gelecegi/525754.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:10525838/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>