banner
Urkiye & Muhacirlik Büktü Benim Belimi

Urkiye Muhacirlik Büktü Benim Belimi

Birinci Dünya Savaşı, dönemin küresel güçlerinin dünyayı kendi emperyalist emellerine uygun şekilde yeniden biçimlendirmek için yapılmış bir paylaşım savaşıdır. Bu savaşın en ağır bedellerinden birini hiç kuşkusuz Osmanlı Devleti yaşamış ve savaşın sonunda dağılmıştır. Bu savaşta Osmanılının Kafkas Cephesi’nin çökmesi, Rusların Doğu Anadolu ve Doğu karadeniz bölgesinin bir kısmını isgal etmesiyle sonuçlanmıştır. Vilayat-ı Şarkiye’de yaşayan bir milyonu aşkın Müslüman Türk’ün Rus işgaline uğrayanbölgelerden ayrılıp Anadolu’nun batısına doğru sonu belli olmayan bir maceraya atıldıkları muhacirlik trajedisi de bu şekilde başlayacak ve izleri kuşaklar boyu sürecek iki yıllık süre sonunda yüzbinlerin yaşamını yitirmesiyle son bulacaktır.
Sürmeneli bir ailenin muhacirlik öyküsünün anlatıldığı bu kitapta, tarihin tanıklık ettiği ancak bir türlü kaydetmediği bir trajedinin küçük bir kesinti, Urkiye ve ailesinin başından geçenleri bulacaksınız.

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 01.10.2010
ISBN: 9789944374293
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 143
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14.5 x 22.5 cm

Bu üründen 13 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/urkiye-muhacirlik-buktu-benim-belimi/248870.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:194529/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner