banner
Vahyin Dili ve Terimleri

Vahyin Dili ve Terimleri

Dil ve konuşma, bir anlama, anladığını tanımlama, tanımladığını da isimlendirme eylemidir. Bu eylem, bir süreç içerisinde, muhatap toplumun ortak bir kanaati olarak gerçekleşir. Kelimeler, kavramlar, deyim ve terimler de bu tanımlama ve isimlendirmeler sonrasında ortaya çıkarlar. Toplumlar kelimelerden çok bu kavramlarla, deyim ve terimlerle konuşurlar.
Mekke ve çevresindeki toplumun diliyle muhatabına ulaşan son ilahi vahiy Kur’ân da, bir dilde bulunan bütün özelikleri kullanarak dilsel bir hitabe olarak nazil olmuş ve muhatabını etkisi altına almıştır. Vahyin muhatabını etkilemesinde Resul’ün eminliğinin önemli bir payı bulunsa da, asıl önemli etken vahyin tabiatıydı. Vahiy, ilahi mesajı muhatabının dili üzerinden, onların anlayacağı ve etkileneceği bir dil ve üslupla, onların kelime ve terimleri ile ifade ediyordu.
Elinizdeki bu kitap, Kur’ân’ın edebi özellikleri ve anlatım usulleri ile ilgili tespit ve açıklamaların yanı sıra, ilahi vahyin mahiyetini ortaya koyduğu düşünülen “vahiy ile ilgili elli civarındaki terimi” de açıklamaya, bu terimlerin birbiri ve ilahi vahyin bütünü ile olan ilişkisini de göstermeye çalışmaktadır.

Liste Fiyatı: 260,00
Yayın Tarihi: 14.08.2017
ISBN: 9789753503297
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 183
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 25 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
208,00

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 136

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 187,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/vahyin-dili-ve-terimleri/432921.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:4358338/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner