Ne Okusam Listeleri:

Varoluşçuluk

Varoluşçuluk nedir?
Bugüne değin çeşitli yanıtlar verilmiş bir sorudur bu. Sözgelişi, Weil’e göre varoluşçuluk bir bunalım, Mounier’ye göre umutsuzluk, Hamelin’e göre bunaltı, Banfi’ye göre kötümserlik, Wahl’e göre başkaldırış, Marcel’e göre özgürlük, Lukács’a göre idealizm, Benda’ya göre usdışılık, Foulqué’ye göre saçmalık felsefesidir.
 
Bir dönem, slogancı gençliğin peygamberi ve “varoluşçu papası” sayılan J.-P. Sartre’a göreyse varoluş, insanda, ama yalnız insanda, özden önce gelir. Bu demektir ki insan önce vardır; sonra şöyle ya da böyle olur. Çünkü o, özünü kendisi yaratır. Nasıl mı? Şöyle: “Dünyaya atılarak, orada acı çekerek, savaşarak yavaş yavaş kendini belirler. Bu belirleme yolu hiç kapanmaz...”
 
Asım Bezirci’nin çevirip yayıma hazırladığı bu eser her kuramda, her inanda farklı karşılıklar bulan bir felsefenin temel metnini (Varoluşçuluk Bir İnsancılıktır / Sartre) ve bunun yanı sıra Gaéton Picon ve Laffont Bompiani’nin varoluşçuluğa ilişkin incelemeleriyle P. Naville’in Sartre’la yaptığı konuşmayı içeriyor.
Liste Fiyatı: 300,00TL
Çevirmen: Asım Bezirci
Yayın Tarihi: 31.10.2022
Orijinal Adı: Existentialisme
ISBN: 9786050207262
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm
Bu üründen 4.827 adet satın alındı.
Kitapyurdu Fiyatı:
198,40TL
Kazanacağınız Puan: 364
24 Saatte Kargoda
Stokta 3 ürün var
Okuma Listeleri:
193 kişi
20 kişi
243 kişi