banner
Venüs'ün Bahçesi

Venüs'ün Bahçesi

"Dönemin en tartışmalı sanatçılarından Beardsley\'in erotizmi bir manifestodur."
Publishers Weekly.

Beardsley'in ölümü ile yarım kalan, bu eski nükteli ve usta efsane, Tanhauser'in, Venüs'ün çekici sarayını ziyaret edişini anlatıyor.
Tanhauser'in kendini seksüel zevklere, yapay ve egzotik aşka adayışı, Beardsley'in etkileyici anlatımı ile bütünleşiyor.
Eserin sansürlenmiş versiyonu ilk kez "Tepenin Altında" ismi ile The Yellow Book tarafından ve sansürsüz versiyonu ise özel olarak 1907 yılında yayınlandı.Beardsley'in dikkat çekici örnekleri ile zenginleşen bu versiyon, şair John Glassco tarafından 1959'da tamamlanmıştı.

Not: Aubrey Beardsley Art Nouveau döneminin en tartışmalı sanatçısıdır. Karanlık ve iddialı çizim çalışmaları ve daha sonraki çalışmalarında işleyeceği grotesk erotik konularla tanınır. Beardsley Oscar Wilde’ın yakın arkadaşıydı ve Wilde’ın sahnelenen oyunu Salome için sahne tasarımını üstlenmişti. Aynı zamanda pek çok kitap ve dergide resimleri yayınlandı. Beardsley’in en ünlü erotik resimleri tarih ve mitoloji konularını işler. Eserleri döneminin dekadansını yansıtır ve Fransız sembolistleri üzerindeki etkisi tartışılmazdır. 21 Ağustos 1872’de İngiltere’de doğdu. Küçük yaştan itibaren çeşitli dergi ve yayınevlerinde çalıştıktan ve kendisine ün ve yıkı getirecek Oscar Wilde ile sıkı dost olduktan sonra Beardsley, 1893 yılının Şubat ayında çalkantıya yol açacak oyunu Salome’yi Fransızca yayınlatmayı başardı. Sağlığı küçük yaştan beri pek iyi gitmeyen Beardsley durumunun giderek kötüleştiğini fark etti ve 1898 kışında Fransa’nın güneyine yerleşti ancak çok geç kalmıştı. Aynı yılın 15 Mart gecesi henüz 26 yaşındayken öldü.

Liste Fiyatı: 17,50
Çevirmen: Munire Yılmaer
Yayın Tarihi: 07.04.2006
Orijinal Adı: The Story Of Venus And Tannhauser
ISBN: 9789759187071
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 118
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 19.5 cm

Bu üründen 16 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 12,60
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/venusun-bahcesi/80316.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:141948/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner