banner
William S. Burroughs

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu e-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz. E-Kitap Uygulamasını İncele
icon-unlink
Hemen Oku

William S. Burroughs

Phil Baker

Bu kitabın tamamını Kitapyurdu E-Kitap uygulamasında okuyabilirsiniz.

Hemen İncele

William S. Burroughs

Jack Kerouac ve Allen Ginsberg’le birlikte Beat kuşağının ikonik figürü sayılan, postmodern diye tabir edilen sanat ve kültürü derinden etkilemiş William S. Burroughs’un hayatını konu alan bu çalışmada Phil Baker, kült yazarın yaşamının seyrini anbean takip ediyor. 1940’lardaki New York’un yeraltı dünyasından Güney Amerika ormanlarına, Tanca ve meşhur kitabı Çıplak Şölen’in yazılmasına, Paris ve Beat Otel’den 1960’ların Londra’sı ve Kansas’a kadar uzanırken, Burroughs’un çalışmalarını birer otobiyografik keşif, değişen bilinç ve iç âlemin keşfi, yaşanan tecrübelerin sınır hattından verilen haberler olarak inceliyor.
Amerikan toplumunun baskın ahlaki, siyasi ve ekonomik değerlerini hor gören, özellikle 1960’lardan itibaren karşı-kültürün esin kaynaklarından birine dönüşen, alışılmadık tekniklerle edebiyatta çığır açan ve gerek ABD’de gerekse dünyanın çeşitli köşelerinde müzikten sinemaya yaygın bir etki doğuran Burroughs bugün de ilgiyle okunmaya devam ediyor.
 
Yakın zaman önce ulaşılan belgelerden faydalanan ve Burroughs’un kırılgan duygusal yaşamı ve büyük dostluklarını da mercek altına alan bu aydınlatıcı biyografi, yirminci yüzyılın tabu kırıcı şahsiyetlerinden Burroughs’un yaşamını ayrıntılarıyla öğrenmek ve eserlerini ve oluşturduğu etkiyi bağlama oturtmak için esaslı bir başvuru kaynağı.
 
“Bu kitap tekrar tekrar, çeşitli şekillerde şu soruyu soruyor: “Burroughs’un aklını kurcalayıp duran, onu ele geçiren şey neydi?”
Times Literary Supplement

Liste Fiyatı: 98,00
Çevirmen: Büşra Balcan
Editor: Güzin Ayan
Yayın Tarihi: 18.05.2021
ISBN: 9786257757645
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 219
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 20.5 cm

Bu üründen 33 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
76,44

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 84

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 72,62
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/william-s-burroughs/581980.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11416085/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner