banner
Yalancı Şahit

Yalancı Şahit

Müge İplikçi’den edebiyata güçlü bir davet: Çocuklar masumdur!

Sorun odaklı edebiyatın benzersiz bir örneğini veren Müge İplikçi, ilk gençlik romanını Köprü Kitaplar için yazdı. Toplumsal yaşamın acıtıcı olduğu kadar güncel gerçeklerini göz önüne seren romanında, Yavuz’un duvar resimleri, Evimevim’in hıçkırıkları, Savruk’un rap şarkıları ve öbür mahkûm çocuklar üzerinden acımasız bir dünyayı masumca betimliyor; çaresizlik ve kader konularını samimiyetle ele alıyor. İlk çocuk kitabı Uçan Salı’yla küçük okurların da kalbini kazanan Müge İplikçi yeni kitabında, mahkûm çocukları önemseyen, sağduyulu bir Türkiye umuduyla, her şeyden önce, “Çocuklar masumdur!” diyor. Çocukların her şeyi oyun haline getirmesinden yola çıkan yazar, ustalıklı dili ve hayranlık uyandıran kurgusuyla hem gençleri hem yetişkinleri ağır sorunlarla yüzleşmeye davet ediyor.

“Bir kuşağı kot taşlama fabrikasında çalışan ailenin dördüncü çocuğudur Yavuz. Amcası da, babası da fabrikada aynı ölümcül hastalığa yakalanmıştır. Günün birinde, kaderlerini taş atarak kırmak isteyen çocuklarla birlikte kendini, eski kot fabrikasından dönüştürülen cezaevinde buluverir. Hiç görmediği dünyaları resimlediği için, öğretmeninin ‘yalancı şahit’ adını verdiği Yavuz’un resim alanı, hücresinin duvarlarıdır artık ve çocukluk düşleri kâbuslarla yer değiştirmiştir...”

Liste Fiyatı: 160,00
Yayın Tarihi: 13.09.2010
ISBN: 9789944717502
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 132
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13 x 19.5 cm

Bu üründen 267 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
96,00

Süper Fırsat?

Genellikle 5-7 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 78

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yalanci-sahit/242458.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:109537/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner