YARATILIŞI İSBAT EDEN EN BÜYÜK BİYOKİMYA ATLASI!
YARATILIŞ KONUSUNU SORU-CEVAP şeklinde ele aldığımız bu ikinci cildimizde, meselelerin ilmi boyutuna ve derinliğine göre bazı meselelere kısa cevap şeklinde açıklama getirilirken, bazı önemli meseleler uzunca gitmiştir. Bununla beraber, her konunun teferruatına yeterince inilip, meselenin imani boyutuna bakan tahkiki kısmı aydınlatılmaya çalışılmaktadır. Bununla birlikte, herkes her meselenin cevabını tam anlamasa da, hissesiz de kalmaz. Yaratılış konusunu ele aldığımız ve sık sık sorulmakla beraber genellikle Felsefeden kaynaklanan bazı kafa karıştırıcı unsurların ve konunun inkarına götüren bazı meselelerin güncel olarak yorumlanmasına çalışılmış, nakli ilimlerin kaynağı olan Kur’an ve Hadis kaynaklı açıklamalarla beraber modern akli ilimlere (Fizik, Kimya, Biyoloji, Organik Kimya, Botanik gibi vs.) dayanan delillerinin araştırmaya dayalı tahkiki kısımlarının verilmeye çalışıldığı bu biyoloji eserimizde, her konuyu genel olarak DÖRT bölüm halinde ele alıp;
1- ÖNCE, Kur’an ayetleri ışığında yaratış konusunda sıkça gündeme gelen ve evrim teorisi ile benzeri yaratılış karşıtı görüşleri sık sık çatıştıran önemli konu başlıklarını genellikle felsefeden kaynaklanan önemli meselelere soru-cevap şeklindeki açıklamalarla “Felsefeden Kaynaklanan Yaratılış Meseleleri” kısmında izah ve isbat getirmeye çalışacağız.
2- DAHA SONRA, yaratılışı meydana getiren yapılanmaların temellerini teşkil eden moleküler yapıları Organik Kimya biliminden yararlanarak açıklamaya ve canlı bir organizmanın hangi maddelerden teşekkül ettiğini ve nasıl meydana geldiğini basitten karmaşığa doğru detaylı bir şekilde “Canlılığın Yapıtaşı Hücre ve Organik Kimya” kısmında inceleyeceğiz.
3- DAHA SONRA İSE, Yaratılışın sürekli ve dinamik olarak yinelenmesiyle meydana gelen doku ve organ topluluklarının sistemli bir şekilde nasıl meydana geldiğini, bunların vücutta hangi fonksiyonları yerine getirdiğini “Canlılığı oluşturan Organel ve Sistemler” kısmında inceleyeceğiz. Bu bölüm, eserimizin en geniş kısmını ve esas içeriğini oluşturmaktadır. Eğer iki ciltten oluşan eserimiz, tek bir bölümden ibaret olsaydı, sadece bu bölüm yeterli olabilirdi. Bu yüzden, eserlerimizi sırasıyla takip eden okuyucu, yaratılışın mantığını ve ne kadar mu’cizevi bir olaylar zincirinden meydana geldiğini anlamak için bu bölümü dikkatlice irdelemelidir.
4- EN SONDA İSE, kainattaki Yaratılış delilleri karşısında, akli ilimleri kullanarak tahkiki imana ulaşan bazı batılı bilimadamlarının görüşlerine “İman Eden Bilimadamlarının Yaratılışla İlgili Görüşleri” kısmında yer vererek, iki ciltten oluşan çalışmamızı noktalayacağız..