banner
Yarına Ağıt Düne Gazel

Yarına Ağıt Düne Gazel

Bir şiir kitabına önsöz nasıl yazılır? İnanın bunu hiç düşünmemiştim. 1979 yılında başladığım şiir yolculuğunda duygularım, aradan geçen 30 yılın sonunda bana bu kitabı hazırlama cesareti verdi. Kitap yayınlamak gerçekten cesaret işi... Ancak belirli bir aşamadan sonra bu da gerekli. Mutlaka eksiklerim, hatalarım olacaktır. Siz kıymetli okuyucularımın, Edebiyat Hocalarımızın eleştirileri olacaktır. Bu eleştirileri şiir yolunda daha ileri mesafeler kat etme adına kulağıma küpe edeceğim bilinmelidir.
Şiir gönül işi... Şair ise gönül ehli olmalıdır. Gönlün de yazı, kışı, sevindiği, üzüldüğü, kırıldığı halleri vardır. Ben de bu kitabımda farklı konulardaki şiirlerimi toparladım. Bu yüzden insan sevgisinden bir ilahiye, içli bir şarkı sözünden bir hicve rastlamak mümkün...
Kitabımın ilk çıktılarını birçok dostumla, Edebiyat Hocaları ile paylaşma fırsatı buldum. Onların tavsiyelerine uymaya çalıştım. Bu konuda beni özellikle kitap çıkarmam konusunda teşvik eden ve dosyamı baştan sona okuyarak yapıcı eleştirilerini yapan M. Şakir Çıplak hocama çok teşekkür ederim.
Yine kitabım hakkında güzel sözleriyle beni yüreklendi- ren Mustafa Özçelik hocam da çok teşekkür ediyorum.
Kitapta dilimize yabancı dillerden geçen bazı kelimeleri imla kurallarının aksine okunduğu gibi gibi kullandım (plan-pilan gibi). İlk görüşte sanki imla ve yazım kurallarını bilmediğimiz vehmine düşülmemesi amacıyla bunları hassaten belirtmiş bulunmaktayım. Kitabın hazırlanmasında desteklerini esirgemeyen eşime, çocuklarıma, Aşkın E Hâli dergisindeki şair ve yazar arkadaşlarıma, dostlarıma, tavsiyelerde bulunan hocalarımıza, dizgi ve baskısında emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

(Çorum / 2010)
Halit Yıldırım

Liste Fiyatı: 120,00
Yayın Tarihi: 20.05.2024
ISBN: 9786259451626
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 112
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

İlgili Kategoriler:

Kitapyurdu Fiyatı:
82,50

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 166

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 75,90
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yarina-agit-dune-gazel/683585.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11897082/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner