banner
Yaşam Hakkı ve Sınırları

Yaşam Hakkı ve Sınırları

Yaşam hakkı, insan haklarının merkezinde yer alan, diğer hak ve özgürlüklere nazaran üstün bir haktır. Bu hak vazgeçilemez, devredilmez nitelikte düşünülse dahi uygulamada bu hakka ilişkin sınırlar varlığını yoğun biçimde hissettirmektedir: Kürtaj, ötanazi, ölüm cezası, açlık grevleri-ölüm oruçları, kolluğun zor ve kuvvet kullanma yetkisi ile sınırları yaşam hakkı ekseninde çokça tartışılmaktadır.
Bu eserde yaşam hakkı, belirtilen sınırlar çerçevesinde, yasal ve etik konular odağında incelenmiştir. Türkiye özelinde Hayata Dönüş Operasyonları ile gözaltında kaybedilme olgularına ayrıca yer verilmiştir. Kitabın birinci bölümünde yaşam hakkının tarihsel gelişimi, konuyla ilgili uluslararası süreç ve yasal düzenlemeler ile sınır kavramlar irdelenmiştir. İkinci bölümde kolluğun zor kullanma yetkisi, sınırları ve sınırın aşılması konuları incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise yaşam hakkı açısından devletin yükümlülükleri ele alınmıştır. Belirtilen konular Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları başta olmak üzere Anayasa Mahkemesi kararları ve ABD Yüksek Mahkemesi emsal kararları çerçevesinde tartışılmıştır.

Liste Fiyatı: 185,00
Yayın Tarihi: 10.08.2021
ISBN: 9786257598842
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 342
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 1. Hm. Kağıt
Boyut: 16 x 23.5 cm

Bu üründen 3 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 170,20
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yasam-hakki-ve-sinirlari/588090.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11437567/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner