banner
Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği!

Yaşasın Ç Harfi Kardeşliği!

Ülkemizin uluslararası üne sahip mizah ustası, 2014 Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) adayımız Behiç Ak, “Gülümseten Öyküler”le büyümüş çocukların değişen yaşamlarının ritmini yakalayan, onlarla yeni bir duygu ve dil dünyasında buluşan mizah dolu bir romanla karşımızda. Roman, nüfus kayıtlarında soyadına yanlışlıkla bir Ç harfi eklenmiş Ali’nin tek bir harfle farklı bir insana dönüşmesini eğlenceli ve düşündürücü bir kurguyla aktarıyor. Yazar, Facebook gibi sosyal paylaşım sitelerinin sözlü ve yazılı iletişim biçimlerimizi farklılaştırdığı; tüketmenin –olabildiğince hızlı tüketmenin– gündelik yaşamlarımızın odak noktası haline geldiği günümüz dünyasını, “Bay Ç” olarak ünlenen bir çocuğun gözünden anlatıyor. Her okurun çevresinde bulabileceği, derinlemesine işlenmiş renkli karakterlerle ve sanatçının karikatür tadındaki desenleriyle zenginleşen roman, çocuk okuru, aileleri ve eğitimcileri sanal ve gerçek ortamda biçim değiştiren yaşam felsefesi üzerine düşünmeye davet ediyor.

Okul ödevine gerekli olunca, arayıp tarasa da nüfus kâğıdını bulamaz Ali; yenisi için başvurulur. Böylece şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıkar: Ali’nin soyadı kayıtlarda, sonuna Ç eklenip “Hoşgöru¨ç” olarak yanlış yazılmıştır. Babası öfkeli, Ali’yse Ç harfinden pek memnundur. Tek bir harf, bambaşka biri yapacaktır onu ve işte sosyal paylaşım sitesinde de, okulda da “Bay Ç” olarak tanınmıştır bile. Ancak, her şeyin tu¨ketilip çöpe atıldığı bir du¨nyada, Ali Hoşgöru¨ç nasıl direnecektir?..

Liste Fiyatı: 145,00
Yayın Tarihi: 14.10.2019
ISBN: 9786054603619
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 104
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 12 x 18 cm
Diğer Özellik: 8-12 Yaş

Bu üründen 19.321 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
52,52

24 Saatte Kargoda? Stok miktarı: 10+

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 70

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yasasin-c-harfi-kardesligi/316413.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:162439/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner