banner
Yeraltından Notlar

Yeraltından Notlar

Yeraltından Notlar, Dostoyevski’nin var oluş hakkındaki düşünce ve imgelemini en net olarak ortaya koyduğu eserdir. Bu özelliğiyle birçok düşünürü etkilemiş, varoluş felsefesi üzerine düşünmeye yöneltmiş bir klasiktir. Dostoyevski, karakterleri aracılığıyla acı kavramına dayalı psikolojik tahliller ve çözümlemeler yaparken kendi iç dünyasına da bir aynadan bakmış ve o aynada gördüklerini olduğu gibi yansıtmıştır.

Yerin altında akıl-eylem-erdem ilişkisini sorgulayan bir insan için yerin üstünde, yani modern dünyada gezinen adımlar ne ifade eder? Modern dünyanın dayatmalarına karşı kişinin yalnızlığı bilinçli bir tercih mi yoksa bir yenilgi midir? Ya da gerçekten yerin altında olan kimdir?

Gerçek dünyadan kendini soyutlamış bir kişinin iç çatışmalarını ve hezeyanlarını konu edinen Yeraltından Notlar, Dostoyevski’yi anlamak için bir giriş kitabı, Dostoyevski okumalarının olmazsa olmazıdır.

Yeraltından Notlar’da yazarın daha sonra yazdığı tüm büyük romanların ipuçlarını bulacaksınız.

Leyla Şener’in Rusça aslından çevirisiyle...
 

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 12,50
Çevirmen: Leyla Şener
Yayın Tarihi: 29.12.2014
ISBN: 9786054840991
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 128
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 499 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yeraltindan-notlar/140213.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1009051/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner