banner
Yerbilimlerinin Katkısıyla Nuh Tufanı ve Sümerler'in Kökeni

Yerbilimlerinin Katkısıyla Nuh Tufanı ve Sümerler'in Kökeni

Nuh Tufanı konusunun dini, efsanevi, mitolojik, tarihi...vs yönü o kadar ağır basmıştır ki bununla daha çok sosyal bilimciler uğraşmışlar; yerbilimciler ve diğer fen bilimciler konuyu alanları açısından araştırma yerine, sosyal bilimcilerin düşüncelerinin ve açıklamalarının fen bilimlerine ters düştüğünü, bu nedenle ilmi olmadığını ispata yönelmişlerdir. Halbuki temel amacı sadece “gerçeği” araştırmak olan evrensel bilim bir bütündür ve dolayısıyla onun çeşitli bilim alanlarına bölünmesi yapaydır.

Bu eserimi yazmaya niyet ettiğim zaman başlığını "Nuh Tufanı ve Gemisi" olarak belirlemiştim. Geniş bir din kültürünün yanı sıra, bilimsel düşünme yeteneğine de sahip bir aileden geldiğim için bazı dini konuların bilim yolu ile açıklanmasını hep merak etmişimdir. Yerbilimlerini (jeoloji) meslek olarak seçtikten sonra Nuh Tufanı ve Gemisi konusunu mesleki açıdan da düşünmeye başladım. Tufanın bir jeolojik olay olduğunun farkına varamayan bazı yakınlarım ve dostlarım "Sen niye ilahiyatçıların konusu ile uğraşıyorsun?" demek gereğini duymuşlar; konunun jeolojik bir olay olduğunu anlatınca da, derhal kabul etmişlerdir.
Konunun dini, efsanevi, mitolojik, tarihi.. vs. yönü o kadar ağır basmıştır ki bununla daha çok sosyal bilimciler uğraşmışlardır; yerbilimciler ve diğer fen bilimciler konuyu alanları açısından araştırma yerine, sosyal bilimcilerin düşüncelerinin ve açıklamalarının fen bilimlerine ters düştüğünü, bu nedenle ilmi olmadığını ispata yönelmişlerdir.

Ürün Alternatifleri:


Liste Fiyatı: 11,57
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 244
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 20 cm
Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yerbilimlerinin-katkisiyla-nuh-tufani-ve-sumerlerin-kokeni/105248.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:133476/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner