banner
Yükseköğretimin Fırtınalı Sularında

Yükseköğretimin Fırtınalı Sularında

1960’ların sonlarında, Ankara’ya alçalan bir uçakta başlıyor Üstün Ergüder öyküsünü anlatmaya. 1940’ların Ankara’sında geçen çocukluğuna uzanıyor. 

Bürokratik elitin gri bulutlarından uzaklaşıp İstanbul’a, Robert Kolej’in özgürlükçü ortamına çeviriyor çocuk gözlerini. Yükseköğrenim için İngiltere’ye Manchester Üniversitesi’ne ve ardından ABD’ye Syracuse Üniversitesi’ne giden bir gencin deneyimlerini tasvir ediyor.

Ardından, genç bir siyaset bilimci olarak 1969 yılında Robert Kolej Yüksek Okulu’nda başlayan ve kurumun 1971’de devredildiği Boğaziçi Üniversitesi’nde devam eden kariyerini izliyoruz. 1992’de rektörlüğe seçilmesiyle öğretim üyeliğinin yanı sıra akademik yöneticiliği de kapsayan yeni bir yol beliriyor önünde. 

Üstün Ergüder’e eşlik ettiğimiz bu yolculuk boyunca yükseköğretim ve sivil toplum dünyasının önemli limanlarından geçiyoruz. Sabancı Üniversitesi’nde kuruluşunda yer aldığı İstanbul Politikalar Merkezi’ne, dünya yükseköğretim sisteminin bayrak gemileri olan Avrupa Üniversiteler Birliği ve Magna Charta Observatory gibi kurumlara, oluşumlarına destek verdiği TESEV ve TÜSEV gibi vakıflara, mütevelli heyetlerinde yer aldığı vakıf üniversitelerine, eğitim alanında öncü oluşumlardan biri haline getirdiği Eğitim Reformu Girişimi’ne uğruyoruz.

Burada anlatılan yolculuk, yakın dönem siyaset, sivil toplum ve üniversiteler tarihimizden kesitlerle yükseköğretimin elli yıllık bir panoramasını sunuyor. 

Liste Fiyatı: 29,63
Yayın Tarihi: 08.04.2015
ISBN: 9786050922769
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 544
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 14 x 23 cm

Bu üründen 205 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
23,33

Genellikle 3-5 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 38

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 21,47
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yuksekogretimin-firtinali-sularinda/365185.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:1015585/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner