banner
Yüz Yıllık Kriz Afganistan

Yüz Yıllık Kriz Afganistan

Kitapta 21. yüzyılda iz bırakmış Afganistan meselesi farklı ülkelerden akademisyenler ve gazetecilerin perspektiflerinden ele alınmaktadır. 2021’de ABD ve NATO Afganistan’dan çekilirken Taliban’ın ülkedeki kontrolü ele geçirmesinin ardından uluslararası toplumun özellikle Suriye benzeri bir muhtemel göç dalgası tehdidi nedeniyle odaklandığı Afganistan krizi arka planıyla birlikte farklı yönleriyle mercek altına alınmaktadır.
 
Kitapta öncelikle Afgan siyasi ve sosyal yapısı, Sovyet işgali ve “Taliban’ın birinci dönemi incelenmektedir. Ardından 11 Eylül saldırıları ile birlikte ABD’nin Afganistan’a müdahalesi, NATO’nun operasyon komutasını devralması ve ülkede değişen dengelere odaklanılmaktadır. Kitapta ayrıca ABD’nin çekilmesinden sonra bölgesel dinamiklerde yaşanan değişimle birlikte Türkiye, Rusya, İran, Pakistan ve Körfez ülkeleri gibi aktörlerin Afganistan politikaları detaylı analiz edilmektedir.

Liste Fiyatı: 80,00
Editor: Murat Aslan
Editor: Ramazan Erdağ
Yayın Tarihi: 11.10.2022
ISBN: 9786258322217
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 272
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 23 cm

Bu üründen 36 adet satın alınmıştır.

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 56,16
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/yuz-yillik-kriz-afganistan/628709.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11614767/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner