banner
Zati Divanı’ndan Seçme Gazeller

Zati Divanı’ndan Seçme Gazeller

Balıkesirli Zati Divan şiirinin köşe taşlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Ne yazık ki günümüze kadar onunla ilgili çalışmalar parmakla sayılabilecek kadar azdır. Bu çalışmaları artırmak, gelecek nesillere onu daha iyi tanıtabilmek üzerimize düşen görevlerden biri olmalıdır. Yapılan bu çalışmada belirtilen bu amacın yanında derslerde öğrenciye gerekli materyali sunabilmek de göz önüne alınmıştır.
 
Kitap, genelde üç bölüm halinde planlanmıştır. İlk bölümden önce Zati’nin yaşadığı dönemin genel bir çerçevesi çizilmiş, ilk bölümde hayatı, sanatı ve eserleri hakkında bilgiler verilmiş; ikinci bölüm, şiirlerine ayrılmıştır. Şiirler sıralanırken üzerlerine “Zati Divanı, (İstanbul,1967) ndaki numaralar konmuş, karşılarına günümüz Türkçesiyle beyitler verilmiştir. Öğrenciler daha aktif olsun diye açıklanması gereken beyitler parantez içerine rakamlar konarak bunlar “Notlar” başlığı altında sıralanmış, kısa bilgiler verilmiştir. Üçüncü bölüm, örnek metin şerhlerine ve bibliyograyaya ayrılmıştır.

Liste Fiyatı: 15,00
Yayın Tarihi: 04.06.2020
ISBN: 9786056749544
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 160
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 9 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/zati-divanindan-secme-gazeller/542915.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11236587/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner