banner
Zebralar Neden Ülser Olmaz?

Zebralar Neden Ülser Olmaz?

Gecenin ilerlemiş bir saatinde, yatağınızda karanlığa gömülmüş, uykusuz gözlerle tavanı seyrediyor, uyumak istiyor fakat bir türlü başaramıyorsunuz. Peki neden? Ünlü biyolog Robert Sapolsky, klasikler arasında yer alan bu kitabında stresin bilimine ışık tutuyor.
Robert Sapolsky, elinizdeki ünlü Zebralar Neden Ülser Olmaz? adlı bu kitabında, uzun süreli stresin, depresyon ve ülserler, kolit, kalp-damar hastalıkları ve daha pek çok farklı hastalığın da dahil olduğu bir dizi fiziksel ve zihinsel rahatsızlığa nasıl neden olduğunu veya etki ettiğini açıklayan konuyla ilgili en son araştırmaları, dozunda bir mizahla anlaşılır kılarak okuyucularına sunuyor. Endişe ettiğimiz veya stres yaşadığımızda, vücudumuz, bir hayvanın vücudunun verdiği aynı fizyolojik tepkileri vermesine karşın, stresi sonlandırmak konusunda, genellikle, aynı yöntemleri (savaş-kaç veya diğer ani tepkiler) kullanmaktan kaçınır. Strese karşı sürekli devrede tutulan bu tür bir tepki, zaman içerisinde pek çok hastalığa zemin hazırlayabilir.
Uyku bozuklukları ve bağımlılıklarla ilgili bölümlerin yanı sıra cinsiyet farklılıkları, kaygı, aşırı kilo alımı, travma sonrası stres bozukluğu ve stres yönetimiyle ilgili alt başlıkların da yer aldığı bu eserde, sinir sisteminin strese verdiği tepki ve bu tepkinin kontrol altına alınabilmesi için uygulanabilecek yöntemlerin derinlikli ve kapsamlı bir incelemesi yapılıyor.
“Sapolsky’nin kelime ve imgelerle kurulu dünyasında merakınızı celbedecek pek çok şey bulacaksınız.”
The Washington Post
“İnsandaki stres tepkisinin anatomisini zekice parçalarına ayıran Sapolsky, ardından her bir parçayı titizlikle mercek altına alıyor.”
The Wall Street Journal

Liste Fiyatı: 253,00
Çevirmen: Nesrin Hisli Şahin
Yayın Tarihi: 10.11.2021
ISBN: 9789755339269
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 598
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 15 x 22 cm

Bu üründen 604 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/zebralar-neden-ulser-olmaz-/507608.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11480834/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner