banner
Zihin Kontrolü

Zihin Kontrolü

“İnsanları harekete geçirmek için iki manivela vardır. Menfaat ve korku.”
Napolyon

Gardony’e göre “Korkak insanlar, buğday sapını bile yılan sanır.” ve insanların zihinsel faaliyetlerini en büyük baskılayan gerçeklik korku olgusudur.
Korku; psikolojik savaşın en önemli silahlarından birisidir. Korku hissinin, insan zihninde yaratacağı etkiler ve bunun sonucunda kişi ya da toplumların davranış normlarındaki değişiklik hasmın en büyük avantajı olarak kabul edilebilir. Korku, akıl dışı hareket tarzına neden olurken zihinler kolaylıkla baskı altına alınarak yönlendirilebilir.
Dünyayı ve zihinleri kontrol etme arzusunda olan güçler ve ülkeler bu yöntemi sıklıkla kullanmaktadır. Bu amaçla da hem kendi kamuoyuna hem de hedef olarak belirlediği düşman sınıflandırmasına dair gruplar üzerinde korku yaratıcı her türlü argümanı uygulamaktadır.
Günümüzde ülkelerin, kurumların ve kişilerin birbirleriyle yaptıkları mücadelede kullanılan uygulamalardaki metotlardan biri de asılsız ve çarpıtılmış bilgilerin yayılması yani dezenformasyon dur.
Bu metot kullanılarak kişilerin ve kurumların zihinleri karıştırılmaya, inançları bozulmaya ve toplumun ortak değerleri unutturulmaya çalışılmakta, bunların yerlerini kendi düşünce ve davranış biçimlerinin alması hedeflenmektedir. Dedikodu, yalan ve saptırılmış haber ve her türlü iftirayı içeren bu uygulamada son dönemde elektronik posta (e-mail), Web Siteleri ve sosyal paylaşım sitelerinin kulla-nılması önemli yer tutmaktadır.
Umarız ki bu çalışma, toplumsal ve bireysel olarak maruz kaldığımız psikolojik savaş serpintilerine karşı zihnimizi daha açık tutma yolunda bir nebzede olsa katkı sağlayabilir.

Liste Fiyatı: 120,00
Yayın Tarihi: 02.02.2024
ISBN: 9786054125920
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 240
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: Kitap Kağıdı
Boyut: 13.5 x 21 cm

Bu üründen 393 adet satın alınmıştır.

Kitapyurdu Fiyatı:
71,35

Genellikle 4-6 gün içinde kargoya verilir.?

Sepete Ekle

Kazanacağınız Puan: 22

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
Platin Üye olarak kargo ücreti ödemeden ekstra indirimli alışveriş yapabilirsiniz.
Üstelik yalnızca kazandığınız puanlarınızla ekstra ayrıcalıklara sahip olabilirsiniz.
Platin Üyeliği Hemen Başlat
Platine Özel Fiyat: 67,79
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/zihin-kontrolu/314044.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:11844425/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner