banner
Zor Günler

Zor Günler

Ünlü ingiliz romancısı Charles Dickens (1812-1870) yaşadığı dönemde sanayi devrimi sonrası İngiltere'sinde güç koşullar altında yaşayan insanların sorunlarının insancıl bir acıdan ele almış, dönemin ahlak değerlerini, toplumsal ve psikolojik özelliklerini çizdiği unutulmaz tipler ve başarılı bir dille yansıtmıştır.
Eleştirel gerçekçiliğin bu büyük ustası daha çok mizah ve fantezi öğelerine yer verdiği ilk dönem romanlarıyla geniş okur kitlelerine ulaşmışsa da, asıl başarısı toplumsal kurumların eleştirisine yer verdiği daha sonraki yapıtlarında ortaya çıkar.
1840'lı yıllarda Lancashire'deki bir sanayi kentinde insanı makinalaşmanın kölesi yapan "faydacı"anlayışın ortaya çıkardığı düzeni anlattığı Zor Yıllar, ünlü eleştirmen F.R. Leavis'e göre Dickens'in düzyazı biçemi açısından romanları arasında benzersiz bir yetkinliğe ulaştığı en başarılı romanlarından biridir.

Liste Fiyatı:
Çevirmen: Lütfü Baydoğan
Yayın Tarihi: 25.05.2000
ISBN: 9789754185942
Dil: TÜRKÇE
Sayfa Sayısı: 304
Cilt Tipi: Karton Kapak
Kağıt Cinsi: 3. Hm. Kağıt
Boyut: 13.5 x 20 cm

Bu üründen 12 adet satın alınmıştır.


İlgili Kategoriler:

Fiyat Geçmişi: Product Price History Thumb
banner

loading
Bu kitaba link vermek için alttaki html kodu web sayfanıza koyabilirsiniz;

<a href="https://www.kitapyurdu.com/kitap/zor-gunler/22218.html"> <img src="https://img.kitapyurdu.com/v1/getImage/fn:265410/wi:85/wh:true" alt="www.kitapyurdu.com'dan satın al" border=0></a>
banner
banner
banner
loading
banner
banner