Feridun ÖZSOY

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu
Bilge
Bilge
Kaşif
Kaşif
Üstat
Üstat
Hezarfen
Hezarfen

Yorumları

100Yorum
İncili Top
SALTOKUR
Sadık Hidayet
Ürünü İncele
Sadık Hidayet bu kitabında da diğer kitaplarında olduğu gibi ironi yöntemini bolca kullanmaktadır. Anlamsızlık, yalnızlık, toplumsal çürüme, sömürgecilik ve din tüccarlığı gibi konuları çok katmanlı bir bicimde ele almakta ve bunu da top metaforu üzerinden yapmaktadır. Felsefeye ve tarihe ilgi duyanlara aynı zamanda üst düzey bir yazar okumak isteyenlere tavsiye ederim.
Başka Zamanın Hikayeleri
PANAMA YAYINCILIK
İlkay Alpgiray
Ürünü İncele
Bazı öyküler menkibe, bazıları fantastik ama her öykü sonunda darbımesel nitelikte öğütler var. Psikolojik, parapsikolojik, paranormal ve metafizik öykülerden oluşan ilginç bir öykü kitabı.
Gecenin Ucunda
h2o KİTAP
Peride Celal
Ürünü İncele
Macide'nin hayatının belli bir döneminde yaşadığı evrilmenin bir romanı bir anlamda bu kitap. Sonradan görme, köksüz burjuvazinin içinde yaşamak zorunda kalan Macide'nin yaşadığı ikilemler, paradokslar, çelişkiler Peride Celal'in kaleminden titiz bir şekilde anlatılıyor okuruna.Paranın yanlış insanların eline geçince, insanların ne kadar dejenere olduğunun, ne kadar soysuzlaştığının, ne kadar toplunsal ahlakın dışında kaldığının bir romanı. Aynı zamanda toplumsal ahlakın sorgulandığı çok katmanlı bir roman. Okunmaya değer, tavsiye edilebilir bir roman.
Tersine Giden Yol
EVEREST YAYINLARI
Nahid Sırrı Örik
Ürünü İncele
Nahid Sırrı Örik tam bir kurgu ustası. Romanın iki öznesi var biri modern anlamda yeni inşaa olmaya çalışan Ankara şehri diğeri babası tarafından evlatlıktan reddedilip amcası aracılığı ile Ankara'ya gidip orada bürokraside yer edinmeye çalışan Cezmi. Ankara'nın başkent olması hasebiyle bürokrasi ve Cumhuriyetin erken dönem imtiyazlılarının oluşturmaya çalıştığı, henüz olgunlaşmamış, emekleme çağındaki yeni dönem burjuvazisi ve Osmanlı son döneminin imtiyaz kaybına uğramış aristokrasi yazar tarafından mükemmel bir şekilde resmediliyor. Tarihle ve özellikle yakın tarihle ilgilenenlere kesinlikle tavsiye ederim.
Anahtar
İNKILAP KİTABEVİ
Refik Halid Karay
Ürünü İncele
Refik Halid Karay en beğendiğim yazarlardan biri olması hasebiyle, adının geçtiği her kitabı almayı ve takip etmeyi seviyorum. Prof. Dr. Şerif Aktaş, Refik Halit Karay adlı eserinde, romanın kahramanı Kenan ile ilgili " Kenan Beyin, sinir krizlerinin asıl sebebi, toplumsal yapıdaki düalizmdir. Çünkü anahtar etrafında doğan şüphe aynı kaynağa bağlanır." diyor. Eser bir anlamda Cumhuriyet sonrasında başta İstanbul olmak üzere şehirlerde yaşayan özellikle yüksek sosyete olarak niteleyebileceğimiz dış görünüşleriyle batılı ama zihinsel yapısı doğulu olan Türk toplumunun bugün bile yaşamakta olduğu ikilemlerden doğan dramı ortaya koymakta. Bu yönüyle mutlak okunması ve okutulması gereken bir roman.