Fatma Nur Oymak

Mesaj Gönder

Kazandığı Rozetler

Kitapkurdu
Kitapkurdu

Yorumları

3Yorum
Sanal Vicdan / 2 Numara
PERSEUS YAYINEVİ
Aydın Çolak
Ürünü İncele
Yazar teknolojiyi değil, teknolojinin insanda açtığı boşluğu anlatıyor. Gerçek nedir? İnsan olmak nedir? Vicdan hala özgür mü? Hakim Cihat, bir sabah zihninin artık yalnızca kendisine ait olmadığını fark eder. Beynine yerleştirilen bir çip; yalnızca düşüncelerini değil, kararlarını ve kaderini de kontrol etmektedir. Çünkü adaletin en tepesindeki adamın bile vicdanı dışarıdan yönetiliyorsa geriye ne kalır... Hakim karar vermez, çip verir. O zaman adalet kimin adaleti, kodlayan şirketin mi, devletin mi? Biz ben seçtim derken aslında çip bize bunu seç dedirtiyorsa belki de hepimizin vicdanlarıni yoklaması gerekiyor. İnsanın içine taklit olarak yerleştirilmiş vicdan, gerçek gibi durur ama senin değil... Çip sana bu doğru dedirtiyor ama sen geceleri ya yanlışsa diye uyanıyorsan işte o uyanma anı insan kalmaktır... Bize sorulan soru, Çip takıldı diye mi kötü oldun, Yoksa çip takılmadan öncede vicdanın rahat mıydı?
Sanal Vicdan - Dolunay
PERSEUS YAYINEVİ
Aydın Çolak
Ürünü İncele
Aslında hepimizin okuyup, okuduktan sonra da kendisini silkelemesi gereken bı kitap. Dostlukların kayıpların aşklar ve inançların arasında adalet ile güç, iman ile şüphe, insan ile makine karşı karşıya gelir. Gelenek ile teknoloji, iman ile şüphe , adalet ile güç arasındaki çatışmalar; romanın satirlarinda değilz doğrudan okurun kalbinde karşılık buluyor.
Mısralarda Saklı Hayatlar
SİTAV YAYINLARI
Ergin Taş
Ürünü İncele
İlk okuyuşta hüzünlü geliyor. İkinci okuyuşta “aa burası bana yazılmış” diyorsun. Çünkü mısralar spesifik değil, herkesin gömülü anısına dokunuyor. O yüzden kitap bitince bitmiyor. Sayfalar arasında kalan hayatların peşine sen düşüyorsun.